Boligkjøperen kjøpte leilighet i Bergen for 3,25 millioner kroner. I prospektet ble det opplyst om at det fulgte med parkeringsplass i garasjeanlegg.

Det viste seg bare delvis å stemme.

Da boligkjøperen skulle parkere bilen sin, sto det en bil parkert på naboplassen. En ventilasjonskasse på plassen gjorde det umulig å parkere der når det sto en annen bil parkert ved siden av.

Mener selger kjente til plassmangelen

Kjøperen forsøkte å reklamere, men selgers forsikringsselskap AmTrust Europe avviste kravet ettersom det mente selger ikke hadde hatt bil selv og hadde stolt på at den forrige eieren av leiligheten hadde hatt bil på parkeringsplassen.

Selger oppga til forsikringsselskapet at han ikke hadde brukt parkeringsplassen selv, og at den ikke var blitt brukt til gjesteparkering heller. Han oppga også at eieren av naboplassen hadde for vane å parkere over streken til hans parkeringsplass, fordi det aldri sto en bil der. Dette førte til at han ikke hadde brukt plassen som gjesteparkering i de få tilfellene det hadde vært aktuelt.

Boligkjøperen klaget forholdet inn for Finansklagenemnda, der kjøper fikk medhold. Nemda mente at selger visste om at plassen var trang.

Får 94.000 kroner

«At naboen hadde som vane å parkere over streken vil også være et moment som taler for at det var trangt om plassen, og at selger hadde kunnskap om dette. Etter sekretariatets oppfatning hadde selger dermed kunnskap om at det var trangt om plassen i garasjeanlegget, plasseringen til ventilasjonsanlegget, samt at det var problematisk å parkere dersom naboparkeringsplassen var fylt», heter det i nemndas avgjørelse.

Nemnden tilkjente boligkjøper krav på erstatning på 94.000 kroner. Det er summen kjøper har oppgitt det vil koste å bygge om ventilasjonskassen som hindrer parkering når en annen bil står parkert ved siden av. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.