I 1992 kjøpte den franske storbanken BNP Paribas eiendommen Charlotte Andersens vei 35 i et tilbaketrukket villaområde på Vinderen i Oslo for 2,7 millioner kroner.

De fem-ti siste årene har boligen blitt brukt til å huse bankens expats i Norge, opplyser Aleksandra Sutula, facility manager for Norden i BNP Paribas.

Nå er eiendommen solgt. Pris: 19 millioner kroner, en halv million over prisantydningen på 18,5 millioner. Den klassiske funkisvillaen fra 1934 er på 292 kvadratmeter og har oppussingsbehov, het det i boligannonsen.

Vanvittig avkastning

BNP Paribas kan være strålende fornøyd med investeringen den gjorde i 1992: Avkastningen på boligen har vært på i gjennomsnitt 627.000 kroner per år i de 26 årene banken eide eiendommen.

– Ja, vi er fornøyd med prisen. BNP Paribas har ikke oppgradert eiendommen, så den har et oppussingsbehov. Det er adressen som gjør boligen så attraktiv. Megleren sa at prisene har gått voldsomt opp i dette området de siste årene, sier Sutula.

Grunnen til at BNP Paribas valgte å selge Charlotte Andersens vei 35 nå, er at banken vil leie bolig til sine expats i stedet for å eie en egen bolig.

BNP Paribas er et internasjonalt bankkonsern med hovedkontor i Paris og kontorer i over 80 land. I Norge har den franske storbanken vært helt siden 1985.

Kraftig prisrekyl

BNP Paribas selger sin Vinderen-villa etter et kraftig comeback for boligmarkedet i hovedstaden.

Etter et tøft år for boligmarkedet var 12-måneders veksten i boligprisene i Oslo på minus 10 prosent mot slutten av fjoråret. Men etter en kraftig oppgang hittil i år er fallet nesten helt hentet inn og 12-måneders veksten var i mai på minus 0,7 prosent.

Også i resten av landet har boligprisutviklingen tatt seg opp hittil i år. I mai steg boligprisene med én prosent nominelt på landsbasis.

– Boligprisutviklingen i mai var sterk for måneden å være og prisene steg i alle områder i landet. 12 måneders veksten er nå positiv nasjonalt for første gang siden høsten 2017, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge da statistikken ble lagt frem tidligere i juni. (Vilkår)

Meretes utvalgte: Kjølig Syrah fra Canada
Litt avkjølt passer denne vinen veldig godt sammen med marinert kjøtt på grillen.
01:30
Publisert: