– Jeg solgte en bolig til 16 millioner forrige uke. Der hadde jeg fem budgivere. Samme uke solgte jeg en ettroms til 1,6 millioner – den hadde bare én budgiver. Vi snakket om det på kontoret at «jøss, det er lettere å selge de dyreste boligene enn en ettroms».

Det sier eiendomsmegler og daglig leder Inger Helene Simensen i Eie Hamar.

Utsikt mot Mjøsa ligger høyt på ønskelisten til boligkjøperne med tykkest lommebok på Hamar. Denne eneboligen på Storhamargata gikk for 16 millioner kroner forrige uke.
Utsikt mot Mjøsa ligger høyt på ønskelisten til boligkjøperne med tykkest lommebok på Hamar. Denne eneboligen på Storhamargata gikk for 16 millioner kroner forrige uke. (Foto: Kim Rognmo/Eie)

– Det har aldri vært lettere å selge boliger til 50 millioner, uttalte eiendomsmegler Tom Elliot Johnsen i Sem&Johnsen i DN mandag. Luksusmarkedet går bra om dagen – spesielt i Oslo.

Men selv om eiendomsmeglerne utenfor hovedstaden kanskje ikke kan juble over lettsolgte boliger i 50-millionersklassen, betyr ikke det at de dyreste boligene blir liggende lenge til salgs i resten av landet.

Mjøs-utsikt

Også den dyreste boligen som ligger for salg på Hamar nå, ligger ved Mjøsa. Prisantydningen er 25 millioner kroner.

– Den skal jeg få solgt. Jeg har jobbet med 10–12 interessenter siden senvinteren, sier eiendomsmegler og daglig leder Cato Deglum i Krogsveen Hamar.

En stor tomt med mulighet for å bygge ut er et større trekkplaster enn selve villaen på tomten, som har behov for mye renovering, mener Deglum.

Denne gamle villaen og åtte mål tomt er til salgs for 25 millioner kroner på Hamar.
Denne gamle villaen og åtte mål tomt er til salgs for 25 millioner kroner på Hamar. (Foto: Inviso/Krogsveen)

Trondheim: Premium-opptur

– Det ligger en del dyre boliger ute i Trondheim, men om det er noen bonanza, det vet jeg ikke, sier leder Morten Müller i Trøndelag Eiendomsmeglerforening.

Han påpeker at balansen er god i det trønderske eiendomsmarkedet, men at de ikke kan måle seg med luksusmarkedet i Oslo.

Byens dyreste villa for tiden ligger for salg til en prisantydning på 25 millioner kroner, og er noe utenom det vanlige.

Trondheims for tiden dyreste bolig er 618 kvadratmeter stor og ligger til salgs for 25 millioner kroner.
Trondheims for tiden dyreste bolig er 618 kvadratmeter stor og ligger til salgs for 25 millioner kroner. (Foto: Joakim Reinaas/Invisio/Proaktiv)

Eiendomsmegler Eirik Døsen i Proa tror han skal få solgt boligen, som har over 98.000 visninger på Finn.no. Han mener å se at luksusmarkedet ser lysere ut nå.

– I 2017 og 2018 var det et vanskelig marked for de dyreste boligene, men nå føler jeg det er i ferd med å løsne, sier Døsen.

Trondheim følger de andre norske storbyene, og får ifølge megleren en opptur av at det er høyere betalingsvillighet i Oslo.

– Vi har sett en tendens i flere år til at prisene i premiumsegmentet har økt. Vi ligger bak Oslo i prisnivå, men følger prisnivået oppover, sier Døsen.

Drammen: – Kjøpevilje

Også i Drammen i Buskerud ser det greit ut å selge dyre boliger om dagen.

– Kjøpervilje og kjøpekraft er det ingenting å si på. Men kjøperne er smarte om dagen, og har god kontroll på prisingen. Men priser man riktig, blir ting solgt umiddelbart.

Det sier eiendomsmegler Anders Ødenes i Meglerhuset & Partners Drammen. Han har nå en bolig på 366 kvadratmeter til salgs for 16 millioner.

Boligen i Drammen på 366 kvadratmeter inneholder tre seksjoner – tidligere har en av dem vært brukt som tannlegekontor. Prisantydningen er 16 millioner kroner.
Boligen i Drammen på 366 kvadratmeter inneholder tre seksjoner – tidligere har en av dem vært brukt som tannlegekontor. Prisantydningen er 16 millioner kroner. (Foto: SettOvenfra/Meglerhuset&Partners)
Toppetasjen er en av to boseksjoner i boligen bygget i 1900.
Toppetasjen er en av to boseksjoner i boligen bygget i 1900. (Foto: Invisio/Meglerhuset&Partners)

– Det er en spesiell bolig med tre seksjoner og mye historie. Vi har hatt en del bud på de forskjellige seksjonene, men har hatt litt uflaks med at ingen vil ha hele bygget ennå. Det er et sånt objekt der man må treffe på rett kjøper, sier Ødenes.

Men at boligen ligger i det øvre prissjiktet i Drammen, tror han ikke er et problem i seg selv.

– Jeg opplever definitivt at folk vil legge mer penger i bolig. En kollega dro nettopp inn 15 millioner på en eiendom som ble solgt på to uker. Kjøpeviljen er der for de aller dyreste eiendommene.

Slapp unna oljebrems

Boligmarkedet i oljebyen fikk seg en bråstopp da oljeprisene stupte i 2014 og industrien måtte nedbemanne.

Nå merker leder Bård Birkeland i Rogaland Eiendomsmeglerforening at folk sakte kommer tilbake på visning, selv om markedet fortsatt ikke er helt bra igjen.

Men luksusmarkedet fikk seg ikke en like stor smell som resten av boligmarkedet, mener Birkeland.

– Det er kanskje et segment som er enklere å selge, og det fikk ikke så mye juling av oljebremsen. De som hadde penger den gang, har fortsatt penger, sier han.

Det kan eiendomsmegler Sjur Svihus i eiendomsmegler 1 Stavanger bekrefte. Han har en toppleilighet til 20 millioner ute for salg nå.

Den for tiden dyreste leiligheten i Stavanger er en toppleilighet på 167 kvadratmeter.
Den for tiden dyreste leiligheten i Stavanger er en toppleilighet på 167 kvadratmeter. (Foto: Eiendomsmegler 1)

– De er en kjøpergruppe som ikke er avhengige av et marked. De søker ikke aktivt, men dukker det opp noe unikt, da er de klare, sier Svihus.

Eiendomsmegler Torbjørn Mannes Johansen merker at oljebransjen har fått en opptur, og flere av oljeselskapene ansetter igjen.

Han har en villa i Sandnes utenfor Stavanger til 14,8 millioner for salg om dagen.

– Jeg har hatt en del telefoner på den, både fra folk på Østlandet og amerikanere som er på flyttefot i forbindelse med olje, sier Johansen.

Villaen på Trones i Sandnes er på 470 kvadratmeter. Både «folk på Østlandet og amerikanere som er på flyttefot i forbindelse med olje» har meldt sin interesse.
Villaen på Trones i Sandnes er på 470 kvadratmeter. Både «folk på Østlandet og amerikanere som er på flyttefot i forbindelse med olje» har meldt sin interesse. (Foto: Joakim Bjerk/Proaktiv)

Bergen kan slå prisrekord

– Vi er godt fornøyd med markedet. Vi har solgt flere eiendommer som nærmer seg prisene på Østlandet. Eller til svært gode bergenspriser, for å si det som det er.

Det sier eiendomsmegler Tom Jørgensen i Privatmegleren Bergen.

Kygo-eiendommen i Bergen satte prisrekord i området i slutten av 2018. Jørgensen mener man ikke skal se bort ifra at rekorden blir slått i år.

Nå har han en toppleilighet til 37 millioner ute for salg på Nordnes Brygge. Men det kan komme dyrere boliger enn det på markedet etter hvert.

Hvis den 338 kvadratmeter store leiligheten på Nordnes Brygge i Bergen blir solgt til prisantydning på 37 millioner kroner, kan den sette ny rekord i Bergen for leiligheter.
Hvis den 338 kvadratmeter store leiligheten på Nordnes Brygge i Bergen blir solgt til prisantydning på 37 millioner kroner, kan den sette ny rekord i Bergen for leiligheter. (Foto: Espen Wilhelmsen/Privatmegleren)

– Vi jobber med eiendommer som ligger over Kygo-eiendommen i pris, men som ikke er i markedet ennå. Etter at vi har fått gode priser på en del eiendommer, har det også kommet flere gode objekter på markedet fordi folk ser at det finnes kjøpere i dette prissjiktet i Bergen, sier Jørgensen

Får Toro-arving Bjarne Rieber solgt eiendommen sin på Fana, kan bergensrekorden være i boks. Eiendommen er lagt på Finn.no med en prisantydning på 60 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.