Boligen hadde en prisantydning på 3,95 millioner, men endte opp med å bli solgt for 7,55 millioner kroner etter en heftig budrunde. 

Leiligheten i populære Ullevål Hageby har et boareal på 57 kvadratmeter. Den har også to tilhørende hageparseller.

I tillegg har leiligheten bruksrett til et stort kjellerareal, så totalt er bruksarealet på hele 106 kvadratmeter. Det innebærer at man har store muligheter til å utvikle og integrere kjelleren – og dermed skape en langt større leilighet. 

Men for å kunne integrere kjellerarealet til leiligheten må det søkes både borettslaget og kommunen om tillatelse.

– Helt vilt! sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) til DN om prisen.

– Ikke lokkepris

– Ullevål Hageby er et veldig spesielt område, og det er ikke mange kvadratmeterne man får for pengene der oppe. Men jeg vil ikke kalle det lokkepris. Saken er nok heller at det er brukt en eiendomsmegler som ikke kjenner markedet. En lokalkjent megler ville raskt skjønt at dette er et attraktivt objekt som ville gå mye høyere. Folk pusser jo opp både loft og kjellere, sier Geving.

Både Forbrukerombudet og eiendomsbransjen i Oslo har jobbet aktivt mot lokkepriser det siste året.

Tidligere i år ble eiendomsmeglerne i Oslo enige om å droppe verdi- og lånetakst på boliger i Oslo. Målet var å unngå at boliger skulle gå mye over og under takst.

– Vi har hevet gulvet og ser at det har hjulpet, men det er fortsatt et stykke igjen. Og det vil alltid dukke opp noen ekstreme tilfeller, slik som dette, sier Geving til DN.

– Skjønte fort at boligen ville gå mye høyere

Eiendomsmegler Jan Erik Reenskaug i ABBL Eiendomsmegling, som solgte den aktuelle leiligheten, innrømmer at objektet er spesielt.

– Jeg har jobbet som megler i 15 år, og jeg har aldri opplevd at noe går så mye over prisantydning, sier han.

Likevel avviser han på det sterkeste at prisantydningen på 3,95 millioner var satt som lokkepris.

– Absolutt ikke! Det er utrolig vanskelig å prise noe sånt, og det kunne like gjerne ha gått andre veien. Takstmannen mente også at kjelleren var i veldig dårlig stand, og de spekulantene som var på visningen ga seg fort. Jeg skjønner selvfølgelig at mange reagerer på at boligen endte opp med å bli så dyr, men hva skal man gjøre? Skal man sette pris ut fra spekulasjoner om hva som kan skje hvis man pusser opp? Jeg mente at prisantydningen var riktig, men jeg har aldri solgt i området før og skjønte jo fort at boligen ville gå høyere, sier Reenskaug til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.