For ganske nøyaktig et halvt år siden la journalist og forfatter Åsne Seierstad ut huset sitt for salg, en sveitservilla i Tidemandsgate på Frogner i Oslo, som hun hadde kjøpt opp bit for bit og renovert.

Prisantydningen var på 46 millioner kroner.

Seierstad kjøpte seg inn i giganthuset i et av Oslos mest attraktive strøk da hun ga 4,2 millioner for en leilighet i andre etasje i villaen i 2003.

– Da jeg kom hjem fra Irak-krigen og trengte et stille sted, fant jeg dette huset i Oslos stilleste gate, sa Seierstad til DN i september i fjor.

De neste to årene kjøpte hun opp resten av huset i to omganger. Av eiendomsregisteret fremgår det at Seierstad i 2004 ga 5,6 millioner for første etasje, og at hun i 2006 ga 4,35 millioner for loftsleiligheten i tredje etasje.

– «Superhappy» kjøpere

Seierstad har gjort store endringer i villaen siden hun kjøpte den.

– Det er et helt annet hus nå enn da vi flyttet inn. Kjelleren var nærmest en krypkjeller, sa Seierstad.

Nå er huset solgt, bekrefter eiendomsmegler Vemund V. Thorkildsen i Nordvik & Partners.

– Prisen er konfidensiell, men jeg kan si at eiendommen ble solgt tett på prisantydningen. Den gikk for over 40 millioner kroner og Åsne Seierstad er kjempefornøyd, både med prisen, prosessen og kjøperen, sier han til DN.

Kjøper er en større familie som trengte mer plass, opplyser han. Også de er «superhappy» etter å ha sikret seg huset, ifølge Thorkildsen.

Flytter til mindre bolig

Og god plass vil de få:

Villaen er på nesten 600 kvadratmeter, og med den 842 kvadratmeter store tomten følger det også en dobbeltgarasje og flere biloppstillingsplasser, ifølge prospektet.

– Vi hadde flere interessenter, både på hele huset og på deler av det. Men det var veldig greit å selge alt til samme kjøper, det er jo det enkleste, sier megler.

Opprinnelig var huset eid av broren til Roald Amundsen.

Denne sveitservillaen er nå solgt. Prisantydningen ble nesten nådd, ifølge megler. Foto: Foto: Nordvik & partners
Denne sveitservillaen er nå solgt. Prisantydningen ble nesten nådd, ifølge megler. Foto: Foto: Nordvik & partners (Foto: Foto: Nordvik & partners)

– Amundsen selv bodde der i perioder, og planla ekspedisjoner. Jeg synes huset har litt «explorer spirit», det er et fint sted å planlegge reiser, sa Åsne Seierstad til DN i høst.

Mellom egne reiser har Seierstad skrevet fem av sine bøker i arbeidsrommet i første etasje, med utgang ut til hagen.

– Jeg har gjerne sittet hele somre og skrevet her, med åpne verandadører. Huset har en fin skrivero, og hagen er fantastisk og veldig skjermet om sommeren, sier Seierstad.

Selv har Seierstad bodd med familien i første og andre etasje, og leid ut loftsetasjen og hybelen i kjelleren. Nå har hun nedskalert og flyttet et hakk østover med sine to barn. Ifølge eiendomsregisteret ga Seierstad i 2016 22 millioner kroner for en bolig på St. Hanshaugen i Oslo.

– Jeg har funnet noe som passer for oss. Huset i Tidemands gate er jo kjempestort, sa hun.(Vilkår)

Fedre på Aker Brygge: Derfor tar vi ikke mer pappaperm
Menn som tjener over en million tar mindre pappapermisjon utover fedrekvoten enn menn som tjener mellom 250.000 og 1 million. Hvorfor er det slik? Les mer i lenken under.
03:22
Publisert: