Bruktboligprisene her til lands falt 0,8 prosent nominelt i november, men steg 0,2 prosent korrigert for sesongvariasjoner, ifølge prisrapporten lagt frem av Eiendom Norge onsdag.

I Oslo steg de nominelle prisene 0,3 prosent i november.

Det er sterkere enn normalt, påpeker seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets.

– Dermed fikk vi en sesongjustert oppgang på 0,6 prosent i november, etter et fall på 0,2 prosent i oktober. I snitt viser tallene for Oslo en fortsatt stigende trend. Heller ikke her ser vi tegn til noe negativt omslag – snarere tvert imot. Tilbuds- og etterspørselsbalansen tyder på fortsatt positiv prisvekst fremover, trolig noe sterkere enn vi ser for landet for øvrig, sier Hov.

– Fare for nye ubalanser

Med stabile kredittvilkår og forutsigbare rentevilkår tror administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund at balansen mellom tilbud og etterspørsel vil holde seg på omtrent samme nivå fremover, og dermed bidra til en moderat prisutvikling over store deler av landet.

– Et unntak er Oslo hvor det er fare for nye ubalanser etter hvert som ferdigstillingen av nye boliger faller i 2020. Med tanke på det rekordhøye antallet boliger som er lagt ut for salg gjennom 2019, er det for tiden overraskende få visninger av brukte boliger i Oslo. Det er en indikasjon på høy kjøpekraft og høy etterspørsel i bruktmarkedet, men samtidig en indikasjon på at mange selgere satser på januareffekten, sier Geving.

Raskest salg i Oslo

Ifølge Eiendom Norges rapport tok det i gjennomsnitt 53 dager å selge en bolig i november 2019. Det er en økning fra 47 dager i oktober. Raskest salgstid hadde Oslo med 27 dager og tregest salgstid hadde Stavanger/m omegn med 89 dager.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.