– Eiendom Norges regionsrapporter for fjerde kvartal 2019 viser en moderat nedgang i boligprisene i hele landet. Dette er normalt for årets siste kvartal, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge i en pressemelding.

Sterkest utvikling i fjerde kvartal hadde Nesodden i Viken fylke med en oppgang på 0,7 prosent, mens Holmestrand hadde svakest utvikling med en nedgang 3,8 prosent, sier Lundesgaard.

Det viser Eiendom Norges boligprisstatistikk for fjerde kvartal 2019, med tall fra de syv regionene Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Regionsrapportene har oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner.

– Stabil utvikling i boligmarkedet

– Det har vært en svært stabil utvikling i boligmarkedet i de aller fleste områdene i Norge i 2019. Ytterpunktene i utviklingen finner vi på Østlandet og i Rogaland, sier Lundegård i meldingen.

Sterkest boligprisutvikling i 2019 var det også Nesodden som hadde med en oppgang på 9,9 prosent.

– Svakest utvikling i 2019 hadde Stavanger Sør med en nedgang på 4,1 prosent, sier Lundesgaard i meldingen.

De ti sterkeste områdene i det norske boligmarkedet i 2019 var:

1. Nesodden 9,9 prosent.

2. Kongsvinger 6,2 prosent.

3. Bydel Østensjø, Oslo 6,1 prosent.

4. Fredrikstad 6,0 prosent.

5. Bydel Alna, Oslo 5,8 prosent.

6. Bydel Stovner, Oslo 5,6 prosent.

7. Bjørnafjorden 5,5 prosent.

8. Bydel Nordstrand, Oslo 5,3 prosent.

9. Alta 4,8 prosent.

10. Lillehammer 4,5 prosent.

Sterkest utviklingen for leiligheter og eneboliger

Eiendom Norge publiserer onsdag også den årlige boligtyperapporten med oversikt over prisutviklingen blant de forskjellige boligtypene.

– Nasjonalt i 2019 hadde leiligheter, eneboliger og delte boliger en moderat prisutvikling målt som gjennomsnittspriser. Sterkest utviklingen var det for leiligheter og eneboliger, selv om det er markante regionale forskjeller, sier Lundesgaard i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.