Etter at de nye boliglånsreglene ble innført i januar, har det kommet flere rapporter om et kjøligere marked. Administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren sier til Finansavisen at deres meglere må fortelle selgerne at de ikke må få panikk, selv om det tar flere visninger før de får solgt.

–Flere boliger blir ikke solgt etter første visningsrunde. Man må kanskje ha både to og tre visningsrunder før man får solgt. Det er langt færre boliger som går over prisantydning i Oslo, sier hun.

Må ned i pris

Administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB eiendom merker samme tendens.

–Før gikk alt, nå er det flere leiligheter som ikke selges etter første visning i Oslo. Noen selgere må sette ned prisen for å få solgt, og det er noe helt nytt sammenlignet med hva man opplevde gjennom fjoråret, sier han.

Torsdag kommer ny prisstatistikk fra Eiendom Norge for april. Begge de to meglertoppene Finansavisen har snakket med, tror til tross for et vanskeligere marked, at man vil se en svak oppgang i Oslo og resten av landet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: