I januar skrev Dagens Næringsliv at krafttrader Einar Aas var i ferd med å klargjøre den 385 kvadratmeter store penthouseleilighet på Tjuvholmen i Oslo for salg.

Nils Nordvik i Nordvik Eiendomsmegling, som har salgsoppdraget, antydet da at prisantydningen ville bli rundt 60–70 millioner kroner.

Nå er prisen klar:

– Prisantydningen blir 70 millioner kroner. Dette er en av Norges råeste penthouseleiligheter, sier Nordvik til Dagens Næringsliv. Leiligheten skal legges ut i markedet før helgen.

Rundt hele leiligheten er det flere terrasser som til sammen er over 100 kvadratmeter, ifølge Nordvik.
Rundt hele leiligheten er det flere terrasser som til sammen er over 100 kvadratmeter, ifølge Nordvik. (Foto: Oh Shots)

Aas ga til sammen 41,7 millioner kroner for de to leilighetene på Tjuvholmen, som senere er blitt slått sammen.

Norges største private krafttrader, Einar Aas, måtte i september 2018 kaste kortene etter at et veddemål i markedet gikk fullstendig galt.

I november 2018 ble det klart at Aas unngår konkurs, slik at han aktivt skal bidra til å realisere sine egne verdier til beste for kreditorene. Aas har også et incentiv til å få mest mulig ut av eiendelene.

«360 graders utsikt»

Aas har gitt til sammen gitt 131,5 millioner for eiendommene han eier i Norge. Flere av disse er betydelig oppgradert. Verdien er dermed antatt å være vesentlig høyere i dag.

Penthouseleiligheten består av to leiligheter som Einar Aas har slått sammen.
Penthouseleiligheten består av to leiligheter som Einar Aas har slått sammen. (Foto: Oh Shots)

Våren 2009 kjøpte Aas kjøpte en toppleilighet i Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen i Oslo for 14,2 millioner kroner.

Senere samme år kjøpte han også naboleiligheten for 27,5 millioner kroner. Etter en sammenslåing har Aas disponert hele toppetasjen med et bruksareal på til sammen 385 kvadratmeter.

Ifølge prospektet har leiligheten «Panoramautsikt i flere retninger fra leiligheten mot sjøen, båthavnen, Akershus samt deler av Tjuvholmen og Aker Brygge.»
Ifølge prospektet har leiligheten «Panoramautsikt i flere retninger fra leiligheten mot sjøen, båthavnen, Akershus samt deler av Tjuvholmen og Aker Brygge.» (Foto: Oh Shots)

– Dette er en eksklusiv leilighet der materialvalget er utsøkt på alle måter, sa Nordvik til DN i januar. Han kjenner ikke til hvor mye penger Aas har brukt på å oppgradere leiligheten.

Ifølge salgsprospektet har penthouseleiligheten seks soverom, et kontor og tre bad. Heisen har direkte inngang til leiligheten.

– Kontordelen med vaskerom og bad vil egentlig kunne brukes som en serviceleilighet, sa Nordvik til DN sist måned.

Eiendomsmegler Nils Nordvik vet ikke hvor mye som er lagt i oppussing av leiligheten, men oppgir at materialvalget er «utsøkt på alle måter».
Eiendomsmegler Nils Nordvik vet ikke hvor mye som er lagt i oppussing av leiligheten, men oppgir at materialvalget er «utsøkt på alle måter». (Foto: Oh Shots)

De fire terrassene er på til sammen 270 kvadratmeter, inkludert en takterrasse på 140 kvadratmeter.

– Takterrassen har 360 graders utsikt, har Nordvik opplyst.

9,2 mill. i Nissedal

I tillegg til den kostbare leiligheten på Tjuvholmen, eier Aas en rekke andre luksuriøse eiendommer i Norge.

Luksusboligen i strandkanten på Naxbie utenfor Grimstad beholder Aas etter avtalen med kreditorene selv.

I avtalen er boligen verdsatt til rundt 20 millioner kroner. Kreditorene har pant på drøyt halvparten av verdien. Pantet skal etter planen tilbakeføres om noen år, når Aas har fått realisert verdier.

Krafttrader Einar Aas selger nå leiligheten på Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen for 70 millioner kroner.
Krafttrader Einar Aas selger nå leiligheten på Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen for 70 millioner kroner. (Foto: Oh Shots)

Siden 2004 har Aas kjøpt opp flere naboeiendommer og tomter ved siden av luksusvillaen. Frem til 2012 brukte han til sammen 26,6 millioner kroner på å kjøpe opp disse eiendommene. Byggekostnader kommer i tillegg.

For alle de øvrige eiendommene er det inngått salgsavtale med eiendomsmeglere, ifølge Wikborg Rein-advokat Marius Moursund Gisvold, som representerer Einar Aas.

Prakthytta Aas bygget i Nissedal ble nylig solgt for 9,2 millioner kroner, altså 300.000 kroner over prisantydning.

Forretningsmannen Andreas Ove Ugland har overfor Finansavisen bekreftet at han er kjøperen.

I 2015 ga Aas til sammen 1,2 millioner kroner for tomtene på fjellet i Nissedal.

Selger sørlandshyttene til våren

Eiendomsmegler Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg bekreftet overfor Dagens Næringsliv i januar at han har fått oppdraget med å selge de to ferieeiendommene Aas eier i Grimstad.

Nils Nordvik selger Tjuvholmen-leiligheten til Einar Aas.
Nils Nordvik selger Tjuvholmen-leiligheten til Einar Aas. (Foto: Elin Høyland)

– Eiendommene skal selges til våren, men mer kan jeg ikke si nå, sa Sædberg.

I 2011 kjøpte Aas tidenes dyreste Grimstad-hytte da han skaffet seg landstedet «Slottet» for 23 millioner kroner.

Eiendommen med adresse Hesnesveien 150 kjøpte han av tidligere skipsreder Jan Fredrik Wangen. I pinsen 2015 la Andreas Ove Ugland ut landstedet «Vragviga» i Grimstad for salg med en prisantydning 30 millioner kroner. To dager senere slo Aas sin egen rekord for eiendommer i Grimstad-skjærgården, da han la 30 millioner på bordet.

Den ti mål store strandeiendommen med 400 meter strandlinje har adresse Stølepynten 40.

Aas har investert rundt 250 millioner kroner i to prosjekter på den spanske solkysten som til sammen vil koste rundt to milliarder kroner å bygge ut.

I 2015 kjøpte Einar Aas denne strandeiendommen i Grimstad-skjærgården for 30 millioner kroner. Til våren selges eiendommen.
I 2015 kjøpte Einar Aas denne strandeiendommen i Grimstad-skjærgården for 30 millioner kroner. Til våren selges eiendommen. (Foto: Tore Meek/NTB Scanpix)
I 2011 kjøpte Einar Aas tidenes dyreste Grimstad-hytte da han skaffet seg landstedet «Slottet» for 23 millioner kroner. Til våren skal blant annet denne eiendommen selges.
I 2011 kjøpte Einar Aas tidenes dyreste Grimstad-hytte da han skaffet seg landstedet «Slottet» for 23 millioner kroner. Til våren skal blant annet denne eiendommen selges. (Foto: Tore Meek/NTB Scanpix)
Ikke hatt mulighet til å stå to uker i Burgund-kø? Merete Bø har løsningen for deg likevel
DNs vinekspert har smakt seg gjennom vinene som i morgen legges ut for salg på Vinmonopolets spesialbutikker.
06:26
Publisert:

Er det trygt å bestille sommerens flybilletter hos Norwegian?

Hør DN-podkasten «Finansredaksjonen».
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.