Tv-kjendis Harald Eia og samboeren Nadina Bouhlou kjøpte første etasje av en fasjonabel tomannsbolig i Vallegata 13 på St. Hanshaugen i Oslo for 7,7 millioner kroner i september 2016.

Da fikk han også sin gode venn, musiker Knut Schreiner som nærmeste nabo, siden han hadde kjøpt etasjen over noen år tidligere sammen med kona.

Nå har Eia solgt sin andel av tomannsboligen for 16,2 millioner kroner, ifølge Eiendomsregisteret. Prisantydningen var 13,99 millioner.

Boligen til Harald Eia og samboeren ble solgt for 16,2 millioner kroner.
Boligen til Harald Eia og samboeren ble solgt for 16,2 millioner kroner. (Foto: Zovenfra)

Gevinsten er svært god, men ikke fullt så god som den fremstår ved første øyekast:

Harald Eia opplyser til DN at de også kjøpte kjelleren i tillegg til førsteetasjen, noe som gjør boligen 70 kvadratmeter større. Eiendomsmegler Vemund V. Thorkildsen i Nordvik anslår at Eia og samboeren betalte rundt 9,5 millioner for hele boligen inkludert kjeller, pluss at de har brukt rundt fire millioner på oppussing. Dermed har de tjent nesten tre millioner kroner på salget av boligen.

– Det ble en pen handel, helt klart, og kjøperne av boligen er kjempehappy, sier Thorkildsen, som forteller at det kom masse folk på visning.

Svært mange kom på visning i Harald Eias tidligere bolig, og den gikk også til slutt for en meget god pris.
Svært mange kom på visning i Harald Eias tidligere bolig, og den gikk også til slutt for en meget god pris. (Foto: Zovenfra)

– Ja, dette er helt klart drømmeboligen for mange. De aller fleste interessentene var unge par pluss minus 35 år, og en god del sa at de hadde ventet tre-fire-fem år på en slik mulighet. For i dette området er det nesten aldri boliger av denne typen til salgs, med så mange soverom. I tillegg har de tidligere eierne pusset opp veldig fint med de rette fargene og materialer av høy kvalitet, slik at boligen fremsto som svært attraktiv, sier megleren.

Vemund V. Thorkildsen, Eiendomsmegler MNEF/Partner hos Nordvik.
Vemund V. Thorkildsen, Eiendomsmegler MNEF/Partner hos Nordvik. (Foto: CF-Wesenberg)

Vallegata 13 ble solgt med et bruksareal på 158 kvadratmeter og fire soverom. Huset er bygget i 1952, men ble totaloppusset i fjor.

Harald Eia og samboeren kjøpte i fjor en ny bolig i John Colletts allé i Oslo for 9,8 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

29 år med Ruzicka: – Våre veier skilles ikke
Dette ser Stein Erik Hagen etter i ny Orkla-sjef.
01:29
Publisert: