I 2013 ga investor Kjell Christian Ulrichsen 33,5 millioner kroner for en 326 kvadratmeter stor toppleilighet i Maries vei 34 på Høvik i Bærum, som ligger i første linje mot sjøen. Prosjektet ble bygget av Bjørn Rune Gjelstens selskap Profier.

I mai i år ble leiligheten lagt ut for salg med en pris på 40 millioner kroner.

Nå er luksusboligen solgt, bekrefter eiendomsmegler Christoffer Askjer, som er ansvarlig for salget, overfor DN.

Hvor mye leiligheten gikk for, ønsker han ikke å si noe om.

– Men jeg kan si at den gikk for godt over prisantydningen, sier han.

Ville ikke flytte likevel

Penthouseleiligheten har stått ubebodd siden bygget var ferdig i 2013, og fremstår som ny.

– Ulrichsen selger fordi da dette ble bygget var planen å flytte inn i leiligheten i løpet av noen år. Men nå har de besluttet at de vil bo en god del lenger i huset sitt, sa Askjer til DN da boligen ble lagt ut for salg.

Til tross for at boligprisene generelt har falt mye de siste månedene, holder luksusmarkedet seg oppe, ifølge megleren.

– Ikke akkurat flust av boliger i den prisklassen

– Markedet i volumsegmentet har svekket seg, men i mellomsjiktet 10–20 millioner og høyprissegmentet over 20 millioner har det vært veldig bra hele veien. Vi har hatt et fantastisk år, sier Christoffer Askjer.

– Det virker ikke som urolighetene og psykologien i volumsegmentet har påvirket disse øvre segmentene i det hele tatt. Aktørene her tror ikke på noen varig nedgang i boligprisene. De mener det er et blaff og at det vil ta seg opp igjen, forklarer han.

Er man på jakt etter en bolig i prisklassen 20 millioner og oppover, må man dessuten smi mens jernet er varmt, understreker megleren.

– I det lavere prissjiktet kan en vente, men det kan en ikke i det øvre segmentet. Det er ikke akkurat flust av boliger i den prisklassen. Derfor må en slå til når det riktige objektet dukker opp, sier Askjer.

Selgeren av leiligheten i Maries vei har brukt mye tid, penger og ressurser på oppgradering av leiligheten, ifølge megleren.

I prospektet står det at leiligheten er «påkostet med usedvanlig høy standard».

200 kvadratmeter takterrasse

Leiligheten omfatter store deler av toppetasjen, og har en 200 kvadratmeter stor takterrasse med svært gode solforhold og panoramautsikt over fjorden.

Leiligheten inneholder blant annet fire soverom og to bad. I tillegg medfølger tre garasjeplasser.(Vilkår)

Pen eller rar?
Lexus LC 500h er en bil det er litt vanskelig å forstå seg på. Men den er svært gjennomført.
02:26
Publisert: