Obos-prisene gikk opp med 0,7 prosent fra april til mai i hovedstadsområdet. I hele landet økte prisene for Obos-tilknyttede boliger med 0,6 prosent.

– Vi forventer fortsatt prisvekst, men dette er ikke tiden for ville budrunder, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en pressemelding.

− Prisveksten er som forventet og i tråd med den historiske utviklingen. Dette er tradisjonelt en sterk måned med høy aktivitet. Lønnsvekst, høy sysselsetting og fortsatt lave renter er noen av faktorene som gjør at vi tror på fortsatt prisvekst, sier Siraj.

– Vanskelig å forutse mulige hendelser

Siraj mener den største potensielle trusselen mot boligmarkedet ligger utenfor landets grenser.

– Det er vanskelig å forutse mulige hendelser i internasjonal økonomi som kan påvirke bankenes utlånspraksis og folks tro på boligmarkedet, sier Siraj.

Det er høy aktivitet i boligmarkedet denne våren, spesielt i Oslo-området hvor det ifølge Obos-statistikken i mai ble solgt tolv prosent flere boliger enn i samme måned i fjor.

– Det er et sunnhetstegn. Det avgjørende for en fortsatt positiv utvikling i boligmarkedet er at de som skal selge nye og brukte boliger har en riktig pris i forhold til forventningene i markedet. Treffer man riktig på pris første gang, blir det raskere omsetning av boligene, sier Siraj.

Opp 5,8 prosent i Oslo-området i år

I mai var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 63.136 kroner. Dette er en økning på 1,8 prosent sammenlignet med mai 2018.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 55.152 kroner i mai. Dette er 1,7 prosent opp sammenlignet med samme måned i fjor.

Hittil i år har prisene for brukte Obos-boliger i Oslo-området steget med 5,8 prosent. For Obos sett under ett, har prisene for Obos-tilknyttede boliger steget med 4,4 prosent hittil i år.

I mai ble det foretatt 918 eierskifter mot 755 i april og 864 i mai 2018.

Onsdag legger Eiendom Norge frem sin landsomfattende bruktboligstatistikk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.