Prisene på brukte Obos-boliger steg med 1,8 prosent fra oktober til november i 2016. Hittil i år har prisene for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 26,6 prosent.

I november var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 62 119 kroner. Kvadratmeterprisen var 1,8 prosent høyere enn i oktober, og 27,1 prosent høyere enn i november 2015.

- Det haster med å få gjort kraftige grep

– Tilbudet av både brukte og nye boliger er fortsatt altfor lavt i forhold til etterspørselen, spesielt i Oslo. Det haster med å få gjort kraftige grep for å øke boligbyggingen. Boligvekstutvalget i Oslo har levert flere konkrete forslag som kan implementeres umiddelbart og som på sikt vil kunne dempe prisveksten, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en pressemelding.

Flere salg

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 54 702 kroner i november. Dette er 1,7 prosent høyere enn i oktober, og 23,1 prosent høyere enn i november 2015.

I november 2016 ble det foretatt 734 eierskifter tilknyttet Obos, mot 689 i oktober 2016 og 690 boliger i november 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.