I mai ble det kjent at eiendomsmilliardær Trygve Bjerke selger giganteiendommen Østre Holmen gård. Prisantydningen for eiendommen i Holmenkollveien i Oslo er svimlende 175 millioner kroner. Det er den dyreste boligeiendommen som er til salgs her til lands.

Nå er det klart at Bjerke har gitt 62 millioner kroner for en 245 kvadratmeter stor penthouseleilighet i et av Norges desidert mest eksklusive nabolag.

Eiendomsutvikler Petter Neslein brukte fem år på å bygge de seks supereksklusive leilighetsbyggene på Slemdal på Oslos vestkant.

De til sammen 20 leilighetene i Grimelundsveien ble lagt ut for salg våren 2016 i prisklasser fra 25 millioner kroner og opp mot 60 millioner kroner. Toppleilighetene ble revet bort på noen dager.

Bjerke har kjøpt leiligheten av Christen Furuholmen. Furuholmen ga 60 millioner kroner da han kjøpte, men videresolgte etter noen måneder uten ha bodd der selv.

Rikt nabolag

Bjerke-familiens selskap – Bjerke Eiendom – eier 400 leiligheter, garasjeplasser og næringslokaler sentralt i Oslo. I tillegg eier selskapet åtte bygårder sentralt i København med leiligheter og næringslokaler.

Bjerkes nye nabolag består av en rekke bemidlede beboere.

Metalleverandøren Sigurd Haraldssøn Astrup kjøpte en enhet til 47 millioner kroner, mens den utvandrede flyarvingen Per G. Braathen og ektefellen kjøpte en leilighet til 26 millioner kroner. Oppkjøpsfondgründer Birger Nergaard og hans kone Merete Olsen Nergaard, datter av skipsreder Fred. Olsen, kjøpte en av de andre toppleilighetene i prosjektet.

Blant dem som har kjøpt en av de aller dyreste enhetene, er investor Paal Hveem. Han kjøpte en toppleilighet for 59 millioner kroner.

En av de formuendes foretrukne hyttearkitekter, Jon Henry Støre, har tegnet byggene. Støre driver et av landets mest lønnsomme arkitektkontorer og hyttene hans har ofte et tradisjonelt formspråk.

Panoramautsikt og takterrasse

Alle leilighetene i Grimelundsveien er tilknyttet et underjordisk garasjeanlegg med heis rett inn og har utstrakt bruk av eksklusive materialer.

Bjerkes toppleilighet har en privat takterrasse på 40 kvadratmeter. Ifølge prospektet har leiligheten panoramautsikt over byen og fjorden.

Advokat Tom E. Johnsen i Sem og Johnsen eiendomsmegling sto for salget. Han håndterer også salget av 175 millioner kronerseiendommen, og vil kun opplyse at de jobber med salget.

Bjerke ga 60 millioner kroner for den 11 mål store eiendommen i 2007, og har siden lagt ned store summer i oppgraderinger.

DN har ikke lykkes med å få en kommentar fra Trygve Bjerke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.