For knappe tre uker siden skrev DN at den profesjonelle pokerspilleren og tidligere glamourmodellen Aylar Lie (37) hadde kjøpt seg ny leilighet i Oslo til 34 millioner kroner. Leiligheten på Tjuvholmen lå opprinnelig ute med prisantydning 32,5 millioner kroner.

Lie kjøpte leiligheten i slutten av mai i år for halvannen million mer enn prisantydning.

– Leiligheten ble kuppet av Aylar Lie før visning, og da vil man alltid være i tvil om man har fått markedspris, sier jurist Odd Kalsnes i Boa Eiendom som nå har bistått Lie med videresalget av leiligheten, kun få uker etter at kjøpet ble offentlig i oktober.

Det var Finansavisen som først omtalte at leiligheten nå er solgt for 40 millioner kroner. Det gir pokerspilleren og medieprofilen en gevinst på hele seks millioner kroner.

Lie ønsker ikke ønsker å kommentere saken selv, men viser til Odd Kalsnes. Han bekrefter kjøpesummen på 40 millioner.

– Det er en ganske eksepsjonell gevinst på så kort eiertid, men så er det også veldig stor etterspørsel på denne type leiligheter, sier Kalsnes om salget.

Aylar Lie har solgt leiligheten på Tjuvholmen.
Aylar Lie har solgt leiligheten på Tjuvholmen. (Foto: Elin Høyland)

Sjelden leilighet

Leiligheten med adresse Lille Stranden 7 på Tjuvholmen i Oslo, har et bruttoareal på 197 kvadratmeter og utsikt mot sjøen og Akershus festning. Kalsnes forteller at leiligheten ble solgt off-market, og sier at Boa eiendom bisto med kontraktsignering og oppgjør.

– Det er bygget veldig få leiligheter i luksussegmentet på denne størrelsen, sier Kalsnes om boligen, og legger til at dette er med på å øke etterspørselen etter denne type objekter.

Leiligheten ligger i et bygg med såkalt plusskonsept som medfører betjent resepsjon på dagtid og tilgang til treningsrom, kontor og selskapslokaler. Selve leiligheten er utstyrt med to balkonger, to garasjeplasser, stor stue med åpen kjøkkenløsning, to bad, tre soverom og et enormt omkledningsrom. Den ligger vendt mot strandpromenaden på Aker Brygge og har båthavnen rett nedenfor.

– Det er et veldig attraktivt bygg, med heis fra garasjen rett opp i bygget. Det er det få bygg på Tjuvholmen som har, og det gir en luksusfølelse. I tillegg har du fin utsikt mot både fjorden og festningen, sier Kalsnes.

Før Lie kjøpte boligen for 34 millioner, ble den sist omsatt i 2015 for 22,8 millioner kroner. De forrige eierne av boligen fikk dermed en gevinst på 11,2 millioner kroner i løpet av seks år.

Jakter nye inntektskilder

Ifølge Nettavisen solgte Lie i mars i år sin forrige leilighet på Frogner for 7,7 millioner. Denne boligen innkasserte hun også milliongevinst på, da hun kjøpte den for 3,55 millioner i 2012.

Ifølge eiendomsregisteret hadde selskapene Mybank og Daimyo Eiendom pant i boligen på Tjuvholmen, på henholdsvis 23 og 15 millioner kroner. Daimyo, som kontrolleres av investor Espen Aubert og hans far, eier også 12,45 prosent av Mybank der Espen Aubert er styreleder.

Lie står oppført med en skattelignet inntekt på 190.875 kroner og null i formue for 2020.

– Da bør du heller se på inntekten min de andre årene. I 2019 omsatte jeg for fire millioner med overskudd på 1,1 mill. Samme med 2018. 2020 satt jeg koronafast under pandemien og måtte derfor i år tenke helt nytt og vekk fra pokerkarrieren med andre typer inntektskilder, men jeg ønsker ikke kommentere dette noe ytterligere, skrev Lie i en sms da DN omtalte kjøpet i oktober.

Ifølge offisielle ligningstall hadde Lie i årene 2018 og 2019 samlet skattbar inntekt på drøye 1,6 millioner kroner. Regnskapene for hennes enkeltpersonforetak er ikke offentlig tilgjengelig. Lie viste i sms til at hun som selvstendig næringsdrivende kan trekke fra blant annet utgifter til reise, hotell og innkjøp til pokerturneringer.

Hennes nyeste gevinst blir imidlertid å regne som skattbar inntekt for 2021.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.