Salget av nye boliger var 6 prosent lavere i april enn i samme måned i fjor. Hittil i år ligger det totale boligsalget 5 prosent foran fjoråret.

Det melder Boligprodusentene i en pressemelding onsdag formiddag.

– Boligsalget i april var bra, tatt i betraktning av at vi i år hadde påsken i april, sier administrerende direktør Per Jæger.

Hittil i år har det vært en nedgang i salget av eneboliger på 10 prosent, mens salget av småhus og leiligheter ligger henholdsvis 20 prosent og 8 prosent over fjoråret.

– De siste 12 månedene er det solgt 27 767 boliger, sier Jæger.

– Igangsettingen av boliger i april var 28 prosent lavere enn i 2018, og hittil i år ligger vi 18 prosent bak fjoråret, sier legger han til.

Igangsettingen fordelt på boligtype hittil i år viser en nedgang på 39 prosent for leiligheter og en oppgang på 10 prosent for småhus og 3 prosent for eneboliger.

De siste 12 månedene er det igangsatt 28 284 boliger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.