– Det gjaldt å finne den rette kjøperen, en med en liten hotelldirektør i magen. Og det har vi nå klart, sier partner/eiendomsmegler Erlend Sørlie i Sem & Johnsen Eiendomsmegling til DN.

I mai i fjor lå den spesielle eiendommen ute til salgs med en prisantydning på 30 millioner kroner. Da eiendommen ikke ble solgt, ble den trukket fra markedet.

Men for et par måneder siden overtok en ny megler objektet og kuttet prisantydningen fra 30 til 24 millioner kroner. Hvor mye eieren betalte for eiendommen er ikke kjent.

– Jeg kan ikke si noe om kjøpesummen, men det jeg kan si er at både kjøper og eier er happy med avtalen, sier Sørlie.

Solgt fullt møblert

Den tidligere eieren, Lars Hyrum (75), har gjort utvendig og innvendig oppgradering siden han overtok stedet for rundt 18 år siden.

Hyrum reiste England rundt for å handle antikviteter, og pensjonatet kan by på anglofile detaljer som for eksempel et 150 år gammelt gotisk blyglassvindu i biljardrommet.

– Jeg kjøpte et nedslitt pensjonat og har restaurert det. Dette er blitt unikt, sa Lars Hyrum i en kort kommentar til DN da eiendommen lå ute til salgs i fjor.

Det gamle pensjonatet har en sentral beliggenhet langs hovedveien gjennom Geilo.
Det gamle pensjonatet har en sentral beliggenhet langs hovedveien gjennom Geilo. (Foto: Fotograf Uthus)

Han har bakgrunn fra transportbransjen før han ble pensjonist for 18 år siden. Selv kom han til Geilo som gjest for over 50 år siden.

Huset er bygget omkring 1917, men er fullstendig restaurert både utvendig og innvendig. «Når du kommer inn i Pensionatet, opplever du det som om du kommer inn i et smakfullt innredet og hyggelig hjem, hvor gjestene føler at de er venner av familien», ble det beskrevet i prospektet.

Det er sengeplass til 20 personer i dobbeltrom og suiter, alle med eget bad/wc. Eiendommen ble solgt fullt møblert med meget høy standard.

Fortsette utleievirksomheten

Megleren regnet med at kjøperen av eiendommen ville bruke stedet både privat og til utleie, siden det kan sitte 50 personer samtidig til bords i bygningen.

Den nye eieren skal bruke bygget som en kombinasjon av privat og utleie.
Den nye eieren skal bruke bygget som en kombinasjon av privat og utleie. (Foto: Fotograf Uthus)

– Det har vært bra med interesse rundt eiendommen, og flere vurderte å kjøpe. Siden selgeren virkelig har lagt sjelen si i dette, var det viktig å finne den rette kjøperen som kunne sette pris på pensjonatet og drive på riktig måte. Det har vi klart: Kjøper skal både bo der selv og fortsette utleievirksomheten, opplyser Erlend Sørlie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Første gang presidenten besøker troppene i utlandet
– Vi kommer til å følge nøye med på IS.
00:56
Publisert: