– De fleste avdelinger melder at det fremdeles er bra med folk på visning, og at de hittil ikke har merket noen stor nedgang i antallet. Det vi merker er at folk ikke lenger håndhilser og flere ber om privatvisninger, sier administrerende direktør Kent Victor Syverstad i Eiendomsmegler 1 i Oslo og Akershus.

Hittil har boligene selskapet har hatt ute, blitt solgt i like stor grad som tidligere. I snitt er det åtte til ti som møter opp på visning, med variasjon etter boligtype, forteller meglertoppen.

– Vi har opplevd at interessenter som har vært forkjølet har vært høflige og ringt på forhånd og heller kommet på privatvisning etter de har gitt beskjed om at de er syke, sier Syverstad.

Tror det blir merkbart de neste dagene

Koronautbruddet klassifiseres nå offisielt som en pandemi, og Norge er et av landene med høyest smittegrad etter befolkningsstørrelse. Det økonomiske bildet er mørkt, og hittil er over tre års børsoppgang barbert bort fra hovedindeksen på Oslo Børs. For å bremse virusutbruddet har norske myndigheter iverksatt stadig strengere smitteverntiltak.

Det er fremdeles uklart hvordan dette vil slår innover boligmarkedet. Hittil har ikke Syverstad merket noe til virusutbruddet, men han erkjenner det vil bli meget spennende å se hvordan det går på visningene fremover.

– For tre dager siden var det ikke så alvorlige overskrifter som i dag og vi tror ikke så mange var beviste på dette da. Vi tror konsekvensene vil bli merkbare på de nærmeste dagenes visninger, sier han.

Se den skrekkelige koronagrafen som viser hva som vil skje i Norge om ikke vi gjør noe drastisk. Nå.
Terje Erikstad viser hvorfor begrepet eksponentiell vekst aldri har vært mer skummelt enn nå. - Skremmende!
02:03
Publisert:

Én selger ville avlyse

Eiendomsmegler 1 har merket økt etterspørsel etter privatvisninger, men Syverstad kjenner så langt til bare én selger som ville avlyse sin visning.

– Kunden var bekymret for at ingen ville møte opp. Vi gjennomførte visningen som planlagt og det endte opp med ti registrerte på visningslisten, sier Syverstad.

Da han snakket med DN var budet på denne leiligheten 210.000 kroner over takst, med budrunden fortsatt pågående.

– Vi tror situasjonen vil påvirke antall personer på fellesvisninger de kommende dager, men antar at de mest interesserte fortsatt vil stille eller søke private visninger og at salgene således vil være relativt normale også neste uke. Hva som skjer videre er mer usikkert og det er for tidlig å spekulere i hvilke konsekvenser det kan gi, sier Syverstad.

DNB har avlyst visninger

Heller ikke i DNB Eiendom har de merket noe særlig til virusutbruddet, og oppgir å ha hatt mange salg tidlig i uken, og bra med folk på visningene.

De har imidlertid avlyst noen visninger, der selger selv er i karantene eller nylig har kommet fra de områder med utbredt smitte.

– Ellers går visninger som normalt. Vi oppfordrer personer som mistenker at de kan være potensielle smittebærere å ringe megler slik at de får særbehandling og ikke stiller på fellesvisninger, sier administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.