Advokat Mona Høiness' (63) luksusvilla på Frogner har ligget ute for salg siden begynnelsen av september i fjor, og hun har ennå ikke klart å selge boligen – som prises til 125 millioner kroner.

Nå har Høiness lagt ut den tilhørende tjenesteboligen for salg separat, til en prislapp på 28 millioner kroner. Det var Nettavisen som omtalte saken først.

Hovedeiendommen ligger fortsatt priset til 125 millioner kroner på Finn.no.

«Vil få tinglyst veirett»

Den 758 kvadratmeters villaen ligger i Eckersbergs gate 47 på Frogner i Oslo, og Høiness har både leid ut eiendommen og bodd i den selv.

Ifølge Finn-annonsen er den tilhørende tjenesteboligen på 150 kvadratmeter, som strekker seg over tre etasjer. Den har to soverom, balkong og tre bad. Tjenesteboligen har to egne innganger til eiendommen, og har et stort uteområde med platting.

«Eiendommen vil få tinglyst veirett gjennom den ene adkomsten», heter det i annonsen.

Mona Høiness.
Mona Høiness. (Foto: Kristine Nyborg)

Jan Fredrik Bonde er eiendomsmegler i Sem & Johnsen, og han opplyser til Nettavisen at de har fått i oppdrag å forsøke å selge tjenesteboligen separat.

– Vi ønsker selvfølgelig å selge hele, men dette er nå et alternativ vi prøver oss på, sier megleren til Nettavisen.

Bonde sier at Høiness fortsatt ikke har gitt opp troen på å selge hele eiendommen, inkludert tjenesteboligen, samlet for 125 millioner kroner.

Splid om villaen

Villaen fra 1918 ble testamentert til Høiness fra det barnløse og velstående ekteparet Urdahl. DN har tidligere omtalt at hun gikk seirende ut av en årelang rettssak relatert til millionformuen hun arvet fra paret.

Da enken Synnøve Urdahl skulle skrive testament over den store formuen valgte hun å gi alt, inkludert Frognervillaen, til Høiness. Det eneste unntaket var 50.000 kroner til en institusjon for omplassering av hunder.

De åtte nevøene og niesene av ekteparet som ikke fikk noen ting gikk deretter til sak mot Høiness. Det sentrale spørsmålet i saken var om Urdahl hadde vært frisk nok og hatt nok mental kapasitet da hun skrev testamentet.

Høiness vant saken både i tingretten og lagmannsretten, etter at Byfogden i Oslo konkluderte med at testamentet fremsto i samsvar med det Synnøve Urdahl ønsket. Saken ble ikke anket videre til Høyesterett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.