Mandag ble et rekkehus på Brekke i Oslo solgt for nærmere to millioner kroner over prisantydningen på 7.700.000 kroner.

Boligen, som har bruksareal på 188 kvadratmeter, gikk til slutt for 9,65 millioner kroner, etter en fem timer lang budrunde.

Eiendomsmegler Jan Erik Reenskaug i ABBL Eiendomsmegling, som formidlet boligsalget, forteller at 32 interessenter hadde skrevet seg på liste, hvorav syv kom med bud.

– Det var nokså voldsomt, sier han etter salget.

Å sette en «riktig» pris, var ikke enkelt, ifølge megleren.

- I forkant var det mange som ringte. Noen spurte om ikke prisen var for høy, mens andre syntes boligen var billig. Alle har sin oppfatning. Vi satte en pris som vi mener er riktig, ut fra hva kjøper må investere i boligen, sier Reenskaug.

Må pusse opp alt

De nye eierne må nemlig belage seg på å spytte inn store summer for å sette huset i stand etter moderne standard.

– «Alt» må tas, sier Reenskaug.

Han vil ikke estimere hva utgiftene til totalrenoveringen vil komme til å utgjøre, men nevner at et annet oppussingsobjekt på halvparten av størrelsen til rekkehuset, nylig ble pusset opp for rundt en million kroner.

I budrunden deltok blant andre et profesjonelt firma, men de endelige kjøperne er to privatpersoner.
I budrunden deltok blant andre et profesjonelt firma, men de endelige kjøperne er to privatpersoner. (Foto: Andreas Spinnangr Wiig / Inviso)

– Det er ikke alltid like lett å finne en kjøper som har ork eller mulighet til å sette i gang med et slikt prosjekt, sier Reenskaug.

I budrunden deltok blant andre et profesjonelt firma, men de endelige kjøperne er to privatpersoner.

– Det er ikke alltid like lett å finne en kjøper som har ork eller mulighet til å sette i gang med et slikt prosjekt, sier Jan Erik Reenskaug.
– Det er ikke alltid like lett å finne en kjøper som har ork eller mulighet til å sette i gang med et slikt prosjekt, sier Jan Erik Reenskaug. (Foto: Andreas Spinnangr Wiig / Inviso)

– Vi ser at de som kommer med bud og som skal pusse opp og selge igjen, gir seg raskt. Det indikerer at det ikke er penger i dette for dem, sier megleren.

Sterk prisvekst

Mange av bydelene i Oslo har hatt en vekst på over 20 prosent det siste året. 

Les også:Sjekk boligprisene der du bor

Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge tror nye innstramninger i boliglånsforeskriften vil bidra til å dempe boligprisene i 2017.

– Innstramningene har gjort det vanskeligere å få boliglån, noe som vil få en effekt på boligprisene. Men det er fremdeles usikkert i hvor stort omfang, uttalte Dreyer da januartallene for boligprisene ble lagt frem.

Administrerende direktør Bjørn M. Birkeland i Prognosesenteret sa til DN i desember i fjor at han venter sterk prisvekst over hele landet også i 2017.

– I Oslo vil det bli tosifret prisvekst også neste år, det er umulig å unngå, sa Birkeland. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette kjøper nordmenn på polet nå
Lettere og lysere og ikke bare til mat.
00:54
Publisert: