Siden midten av desember er det solgt 2.354 nye boliger i Norge. Det er tre prosent færre enn samme periode i fjor, og ni prosent færre enn forrige tomånedersperiode.

Det viser siste utgave av Samfunnsøkonomisk analyses rapport «Econ Nye Boliger», som ble publisert tirsdag. Rapporten kommer annenhver måned, og gir oversikt over pris- og salgsutvikling i nyboligprosjekter.

Til tross for et nyboligsalg på det jevne, har beholdningen av usolgte boliger gått ned. Dette kommer av at det er lagt ut relativt få nye boligprosjekter for salg siden nyttår, skriver Samfunnsøkonomisk analyse i en pressemelding.

Høyest salgstakt i Nord-Norge

Salget av nyboliger siden desember utgjør 13 prosent av det totale antallet boliger til salgs i Norge, noe som er det samme som både forrige tomånedersperiode og samme periode i fjor.

Den høyeste salgstakten i perioden var å finne i Nord-Norge med 17 prosent, etterfulgt av Østlandet med 15 prosent og Midt-Norge med 12 prosent.

Siden forrige telling har det vært salgsstart på 1.461 nye boliger i Norge. Salgstakten blant disse var 28 prosent.

Det er nå 15.743 usolgte boliger her til lands, mot 17.037 i desember. Nedgangen skyldes at de nye boligene som er lagt ut for salg, samt at 2.454 nye boliger er solgt siden siste telling.

Beholdningen av usolgte boliger påvirkes også av at enkelte boligprosjekter blir midlertidig stanset, kansellert eller lagt ut for salg på nytt, ifølge Samfunnsøkonomisk analyse.

Obos solgte mest

I gjennomsnitt ligger kvadratmeterprisen på nye boliger i Norge på 57.000 - tre prosent mer enn på samme tid i fjor. Prisen er høyest på Østlandet med et gjennomsnitt på 64.300 per kvadratmeter, og lavet på Sørlandet, hvor gjennomsnittet er 46.100 per kvadratmeter.

Obos er utbyggeren som har solgt flest boliger siden midten av desember. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.