Prisene på brukte Obos-boliger i Oslo steg med 1,9 prosent i februar. Det fremgår av en fersk melding fra selskapet. På landsbasis steg prisene med 2,4 prosent fra januar til februar.

En brukt Obos-bolig i Oslo-området koster nå 5,9 prosent mer enn i februar i fjor, opplyses det.

– Prisveksten i Oslo i februar tyder på et bra balansert marked og at prisene er tilbake på et mer riktig nivå etter det sterke prisfallet i desember i fjor som skyldtes spesielle forhold, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i pressemeldingen.

Ingen koronaeffekt

Hun tror ikke at boligmarkedet trenger å frykte en koronaeffekt, og understreker at boligmarkedet er preget av høy aktivitet.

– Boligmarkedet har vært godt balansert gjennom store deler av 2018 og 2019. Vi har tro på at dette vil fortsette også i år. Vi anslår fremdeles at prisveksten i år blir på rundt fem prosent i Oslo og 3,5 prosent på landsbasis, sier Monsvold.

– Vi tror ikke koronaviruset vil slå særlig negativt ut for boligmarkedet. Men spørsmålet er hvor langvarig dette blir. Dersom veksten i norsk økonomi avtar, så vil renten bli satt ned. Det vil isolert sett kunne trekke opp boligetterspørselen. Alle tiltakene som innføres for å begrense smittespredningen, reduserer den økonomiske aktiviteten. Forbrukerne kan bli mer engstelige med den konsekvens at de i større grad holder seg hjemme og etterspør færre varer og tjenester, men vi antar at dette ikke vil ramme boligetterspørselen i stor grad, sier hun i pressemeldingen.

Gode februartall

Flere meglertopper Dagens Næringsliv var i kontakt med i slutten av forrige uke rapporterte om gode tall i februar. De kunne anslå en generell prisstigning på én prosent og 1,5 prosent i Oslo.

– Det er relativt sterke tall, og salget har vært høyere enn i februar 2019, sa administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom.

Onsdag legger Eiendom Norge frem den landsomfattende bruktboligstatistikken for februar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.