I august ble den 822 kvadratmeter store luksusvillaen til Ragnar Moltzau (77) og Aase Marie Moltzau (75) på Ullernåsen i Oslo lagt ut på tvangssalg med en pris på 55 millioner kroner.

Nå har Oslo byfogdembete stadfestet et bud fra Stegg Eiendom as på 53 millioner kroner for eiendommen.

Byfogdens slutning kan likevel ankes til lagmannsretten.

Moltzaus advokat, Joar Heide i Ræder, sier de ennå ikke har fått tid til å avklare hvordan de vil forholde seg til kjennelsen, men skriver i en sms til Dagens Næringsliv at det er sannsynlig at Moltzau vil anke.

Aase Marie Moltzau har stått som eier av eiendommen siden paret kjøpte den i 1989.

Redningsmann begjærte tvangssalg

Kiwi-gründer Terje Navjord begjærte i januar villaen tvangssolgt.

Han kom rederparet til unnsetning i 2011, og lånte Moltzau-paret 28 millioner kroner slik at de kunne kjøpe tilbake sin egen villa.

I august uttalte Navjords advokat Haakon Løvaas Haaland fra advokatfirmaet Svensson Nøkleby følgende til DN:

– Lånet som ble gitt fra Navjord til Moltzau er ikke blitt betalt i henhold til avtalen over lengre tid, og da har Navjord sett det nødvendig å selge eiendommen.

I tillegg til Navjords krav foreligger det et mindre krav på omkring tre millioner, slik at den fullstendige panten ligger på mellom 40 og 45 millioner kroner, oppga Moltzau i august overfor DN.

Tror makspris er nådd

Selges villaen for mer enn kravet på opp mot 45 millioner kroner, tilfaller det Moltzau.

Moltzau har innhentet egne takster som overgår den fastsatte markedsverdien på 55 millioner kroner, men retten mener at nye salgsforsøk ikke vil lede til større utbytte.

Dommeren peker i slutningen på at det er foretatt betydelige og kostbare markedsføringstiltak for å nå de aktuelle kjøpergruppene. I tillegg til vanlig annonsering på Finn.no har det vært annonsert med syv helsides avisannonser i Dagens Næringsliv og Finansavisen. I tillegg har eiendommen fått redaksjonell omtale.

«Den omfattende annonseringen sammen med den redaksjonelle omtalen medfører etter rettens mening at aktuelle interessenter er klar over at eiendommen er lagt ut for salg», skriver dommeren i slutningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: