I fjor sommer måtte advokat og klesgründer Pia Øien Cohler (34) ut med 68 millioner kroner for praktvillaen i Thomas Heftyes gate 12 på Frogner i Oslo. Samtidig bladde hun også opp 8,4 millioner kroner for en leilighet i Harfsfjordgate 31 til 8,4 millioner kroner, like i nærheten av byvillaen.

Det ser imidlertid ikke ut som at den USA-baserte klesgründeren, som er gift med teknologigründer og milliardær Matt Cohler (41), har noe hast med å flytte inn. I slutten av april sendte Øien Cohler inn søknad til Oslo kommune om tillatelse til å bygge om den 760 kvadratmeter store eiendommen i Thomas Heftyes gate.

Bygges om

Ifølge Cohlers søknad til kommunen, ønsker hun å rive boligens nåværende tilbygg med trapp fra 1986, og erstatte det med et nytt som er «bedre tilpasset hovedboligens uttrykk». Vinduene, dørene og detaljene på det nye bygget skal ifølge søknaden harmonere med hovedbygningen. I tillegg skal det gjøres noen bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel av boligen, blant annet en hybelleilighet, og omvendt.

Denne boligen i Thomas Heftyes gate 12 ble i fjor kjøpt av Pia Øien Cohler.
Denne boligen i Thomas Heftyes gate 12 ble i fjor kjøpt av Pia Øien Cohler. (Foto: Javad Parsa)

Grunnen til at tilbygget skal erstattes, skal være at det er i «disharmoni med hovedbygningen». Huset skal med det renoveres før ekteparet med base i San Francisco tar det i bruk når de er i Norge.

Det er også sendt inn en søknad for å sette opp et rekkverk på en trapp ned til kjelleren. Det har ikke lyktes DN å komme i kontakt med Pia Øien Cohler.

Driver designbutikk

Øien Cohler er utdannet advokat ved Fordham Law School i New York. Hun åpnet i september 2016 opp designerbutikken «Pia, the store» i Jackson Square i San Francisco, hvor blant annet Mark Zuckerbergs kone Priscilla Chan skal ha dukket opp på åpningen ifølge WWD.

Norske Pia Pernille Øien Cohler er utdannet advokat, men driver i dag designbutikken «Pia» i San Francisco hvor hun er bosatt til vanlig.
Norske Pia Pernille Øien Cohler er utdannet advokat, men driver i dag designbutikken «Pia» i San Francisco hvor hun er bosatt til vanlig. (Foto: Klaudia Lech/VG/NTB Scanpix)

Ektemannen Matt Cohler var ifølge Forbes i 2016 god for rundt 670 millioner amerikanske dollar, tilsvarende 5,4 milliarder norske kroner. På økonomimagasinets «The Midas List», som er en rangering over verdens smarteste teknologiinvestorer, står han i 2018 oppført som nummer 50.

Cohler var i 2005 en av de fem første som ble ansatt i Facebook, da som visedirektør for produktutvikling. Tre år senere forlot han jobben til fordel for stillingen som partner i investorselskapet Benchmark hvor han har vært i ti år.

Ifølge Forbes hadde han en rolle i Benchmarks investeringer i Snap og Uber, hvor han hjalp sine partnere Mitch Lasky og Bill Gurley med å få i land avtalene. Porteføljen hans består av selskaper som Domo, Duo Security og Quora. Cohler var også med på oppstarten av Linkedin. (Vilkår)

Eldar Sætre om Equinors lønnsomme Troll
Eldar Sætre forteller om en enorm lønnsomhet på Troll-feltet.
01:08
Publisert: