Til tross for fallende eiendomspriser og et tøffere boligmarked, klarer eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren nok en gang å overgå seg selv. Dyve toppet også listen over de best betalte eiendomsmeglerne i jubelåret 2016 da boligprisene i Oslo steg voldsomme 23 prosent. Den gang var det utbredt kupping og boliger ble revet unna på første visning. På landsbasis steg prisene 12,8 prosent. Dyve, som eier og driver Privatmeglerens kontor på Skøyen i Oslo, var da landets mest inntektsbringende eiendomsmegler med en skattbar inntekt på 13,1 millioner kroner.

Har det største kontoret

Nå viser ligningstallene at Dyve økte inntekten til 14,2 millioner kroner i 2017, til tross for at boligprisene i hovedstaden falt 6,2 prosent gjennom året. For landet som helhet falt boligprisene 2,1 prosent i løpet av 2017.

– 2017 ble et annerledes år for oss meglere og bransjen generelt, men vi var ganske forberedt på at det kom til å skje, sier Dyve til Dagens Næringsliv.

Hans kontor på Skøyen er for øvrig det største kjeden. Nesten halvparten av de best betalte eiendomsmeglerne på DNs toppliste, syv av 15, jobber ved ulike kontorer i Privatmegleren som drives som en franchisekjede. Ifølge Dyve har både hans kontor og Privatmegleren brukt mye tid på å gjennomgå og endre tjenesten den siste tiden.

– Vi har sett på leveransen og jobbet mer enn noen gang for å levere gode resultater. Man må kunne takle motgang og innse at det tar lenger til å selge. Man kan ikke vente på at kjøperen skal ramle inn. Man må rett og slett jobbe mer, og å jobbe det er jeg veldig glad i, sier Dyve.

Klokkesamler

Dyves høye lønninger kommer godt med når eiendomsmegleren skal dyrke sin eksklusive hobby som er å samle på sveitsiske ur. Dyve kan smykke seg både med en Jaeger-Lecoultre, Patek Phillippe og Vacheron Constantin. Han og kona investerte også i en funkisbolig på Jar i 2012 til 12,5 millioner kroner, samt hytte i Sandefjord til 7,5 millioner kroner i 2015.

Eiendomsmegleren mener for øvrig boligmarkedet i dag, særlig i Stor-Oslo, er velfungerende.

– Jeg synes de neste tre årene ser veldig positive ut, men jeg tror ikke det kommer til å gå så veldig mye opp. Vi prøver å vurdere alle faktorer som kan påvirke boligmarkedet. Jeg tror vi kommer til å se en ganske slak kurve oppover, sier Dyve.

Eiendomsmegleren mener likevel markedet kan være utfordrende for mange.

– Det er dessverre noen av våre kunder som ikke får solgt med engang, og må belage seg på at det tar litt lengre tid. Etterspørselen er ikke like stor som den var en periode, sier Dyve.

Vil ikke pusse opp

Hans kollega Morten Thøgersen ved Privatmeglerens kontor i Sandvika i Bærum seiler i år opp som den eiendomsmegleren med nest høyest inntekt. Ifølge Thøgersen skyldes den ekstraordinært gode inntekten på over syv millioner kroner at han ifjor tok utbytte fra et privat eiendomsselskap. Thøgersen ble 67 år foregående helg, men har ingen planer om å pensjonere seg til tross for helge- og kveldsjobbing gjennom 42 år.

– Jeg er vel den megleren som har solgt flest eiendommer i Norge, sier Thøgersen.

Han merker at eiendomsmarkedet i Bærum er blitt mer selektivt i det siste.

– Det jeg opplever har forsterket seg de siste par årene, er at 30-åringene som er i markedet på jakt etter hus til 10-15 millioner kroner, de gidder ikke sette i gang med oppusing. De er villig til å betale en vesentlig bedre pris hvis de kan flytte rett inn, sier Thøgersen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.