Stein Erik Hagen har siden midten av 1990-tallet bodd på eiendommen Voksenhus i Voksenkollen, ikke langt fra Holmenkollbakken i Oslo. Der har han nesten 1500 kvadratmeter å boltre seg på.

Våren 2020 ble det kjent at han hadde sikret seg en fireroms leilighet ytterst ved sjøen på Tjuvholmen i Oslo.

Stein Erik Hagen bor i Voksenkollen og benyttet seg for lite av «byhytta» ved kaikanten på Tjuvholmen.
Stein Erik Hagen bor i Voksenkollen og benyttet seg for lite av «byhytta» ved kaikanten på Tjuvholmen. (Foto: Mikaela Berg)

Da leiligheten lå ute for salg, ble den omtalt som en eksklusiv leilighet i sjette etasje i Tjuvholmens ytterste bygg. Den 119 kvadratmeter store leiligheten har i tillegg to balkonger med utsikt over indre Oslofjord med Bygdøy, Filipstad og Holmenkollen som silhuett.

Hagen betalte 22 millioner kroner for leiligheten, og fikk også med to garasjeplasser på kjøpet. I annonsen trakk megleren frem at beliggenheten er unik, med nydelig kveldssol-panorama.

Hagen har tidligere uttalt at leiligheten ble kjøpt for å ha en «hytte i byen».

– Benyttet den altfor lite

Nå er byhytta imidlertid solgt.

– Leiligheten er solgt. Bakgrunnen er at jeg benyttet den altfor lite, sier Hagen i en sms til Dagens Næringsliv.

Hagen ønsker ikke å kommentere salgssummen.

– Prisen kommer vel frem ved tinglysingen, sier Hagen.

Dyve og partnere eiendomsmegling as har nettopp tinglyst et pant på 29,4 millioner kroner på leiligheten.

Ifølge annonsen fra den gang Hagen kjøpte leiligheten, inneholder den blant annet stue med åpen kjøkkenløsning og gasspeis. Fra stuen er det også utgang til den største balkongen. I motsatt ende av leiligheten er det et hovedsoverom med omkledningsrom og et såkalt en-suite bad i den ene enden, og utgang til en annen, mindre balkong. De to øvrige soverommene har også utgang til den minste balkongen, samt at det er ytterligere et bad i leiligheten.

Eksklusivt nabolag

De siste årene har en rekke av Norges rikeste flokket seg til leilighetene på Kavringen Brygge ytterst på Tjuvholmen. Cruisereder Torstein Hagen la i 2014 totalt 66 millioner kroner på bordet for å kjøpe to leiligheter som lå inntil hverandre på Kavringen Brygge.

En annen av de nærmeste naboene er fergereder Olav Nils Sunde, som tidlig sikret seg de tre øverste etasjene og fikk bygget det som regnes som Norges dyreste leilighet. Sunde endte med å betale 236,5 millioner kroner for sine 1187 kvadratmeter, og hadde i flere år ingen umiddelbare planer om å flytte inn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.