Boligprisene i både Norge og Sverige har gått rett til himmels de siste årene. Så bråstoppet det i Norge i vår. Nå er nedturen kommet til Sverige.

Nervøsiteten hos aktørene i det svenske boligmarkedet har økt kraftig, og en fersk gjennomgang utført av Svenska Dagbladet (SvD) viser blant annet mange usolgte og tomme leiligheter i nyboligprosjekter i Stockholms-området.

Det har tydeligvis flere merket seg, for rett før innflytting «måkes» det nå ut leiligheter i Abba-profilen Björn Ulvaeus og det børsnoterte eiendomsselskapet Alm Equitys prestisjeprosjekt i Sundbyberg i Stockholm, skriver SvD. Ulvaeus er storeier i Alm Equities med en aksjepost verdsatt til rundt en kvart milliard svenske kroner.

En måned før innflytting er en fjerdedel av de 104 leilighetene avertert til salgs. Drøyt 20 av selgerne er privatpersoner som nå tvinges til å kutte prisene. To selgere skal ha redusert prisantydning med 14 prosent, mens andre så langt har kuttet prisen med fem til ti prosent.

Under innkjøpspris

– Enkelte kunder er kjemperedde og vil bare selge og få pengene tilbake, mens andre er rolige og kan vente, sier Joakim Alm, administrerende direktør og deleier i Alm Equities, til avisen.

Det er to år siden man kunne tegne seg for leiligheter i byggeprosjektet i Sundbyberg, der en kontorbygning skulle bygges om til et leilighetskompleks med 104 leiligheter mellom 24 og 139 kvadratmeter.

De som kjøpte tidlig fikk lavere pris, mens de som kjøpte i siste etappe det siste året ifølge SvD har kjøpt ganske dyrt. Avisen har vært i kontakt med eiendomsmegleren i prosjektet som sier at flere av dem som selger seg ut nå har gått under innkjøpspris.

Alm Equities vil imidlertid ikke berøres stort av salgsbølgen, da selskapet ifølge direktøren bare har et par usolgte leiligheter i prosjektet.(Vilkår)

Bård Bjerkholt kommenterer: Derfor faller boligprisene, og det vil fortsette i 2018
Det er hovedsakelig to ting som forklarer boligprisenes glideflukt. Dagens Næringslivs Bård Bjerkholt forklarer.
01:19
Publisert:
Kaos da Listhaug besøkte Rinkeby
Innvandringsminister Sylvi Listhaug besøkte drabantbyen Rinkeby utenfor Stockholm med stort presseoppbud på slep.
01:00
Publisert: