Et godt år i boligmarkedet i 2019 har gitt tydelig utslag for boligutbygger Selvaag Bolig asa.

Selskapet omsatte for 3,4 milliarder kroner i 2019, og fikk et driftsresultat på 865 millioner kroner. Styret vil dermed betale ut utbytte på tre kroner per aksje for andre halvår i 2019, noe som gir et totalutbytte på fem kroner per aksje for aksjonærene i 2019 totalt.

– 2019 var et svært godt år for Selvaag Bolig med sterke resultater og høy avkastning til selskapets aksjonærer. Vi betalte nettopp ut et ekstraordinært utbytte på 22 kroner per aksje i forbindelse med salget av selskapets tomtebank, og det er ekstra hyggelig å kunne betale ut nok et rekordutbytte allerede nå. Målet er fortsatt å kunne utbetale høye og stabile utbytter to ganger i året, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i en pressemelding onsdag.

Utbetalingen på fem kroner per aksje i 2019 vil gi største aksjonær – Selvaagfamiliens selskap Selvaag as – et utbytte på 251 millioner kroner. De største eierne i Selvaag as er Olav Selvaag og Gunnar Frederik Selvaag.

Totalt sett betaler selskapet ut et ordinært utbytte etter fjerde kvartal på 469 millioner kroner.

– Lønnsomhet i prosjektene

Selskapet melder at de har solgt 752 boliger i 2019, og satt i gang bygging av 830 boliger.

Per fjerde kvartal 2019 hadde Selvaag Bolig 1504 boliger under bygging, til en samlet verdi på rett over syv milliarder kroner. 70 prosent av disse boligene var solgt ved utgangen av kvartalet.

Thorsen påpeker at spesielt Oslo-markedet fungerer godt for selskapet. Boligprisene nasjonalt steg 3,2 prosent fra januar 2019 til 2020. I Oslo er boligprisene nå 5,5 prosent høyere enn for et år siden.

– Det er god lønnsomhet i prosjektene og vi opplever god interesse for boligene vi har i salg. Boligmarkedet er godt, spesielt i Oslo-området der vi har en sterk posisjon. Starten på 2020 har vært god og vi har store prosjekter i områder med stort boligbehov, blant annet i Follo, Asker, Lørenskog, Trondheim og Bergen. Mot slutten av året kommer vi også i salg med et nytt prosjekt i Oslo, sier Thorsen.

Tror markedet blir presset

Til DN beskriver Thorsen nyboligmarkedet som «helt ok».

– Det er ikke på noen måte noe bonanza, vi må jobbe for hvert enkelt salg. Det handler ikke om å ordne køen, men om godt selgerarbeid. Det har vi lyktes godt med, og vi har åpenbart prosjekter folk vil ha, sier Thoresen, som kan fortelle at også 2020 ser ut til å bli et godt år for selskapet.

Lite regulering av nye boliger de siste årene kan gi utslag i boligprisene fremover, noe som har bekymret flere aktører i markedet.

Thoresen merker seg at regulering går tregt, og at flere av Selvaags prosjekter står i kø. Han tror prisene kan stige så mye som 7,5 prosent i Oslo allerede i løpet av 2020.

– Rent egoistisk sett er det bra på kort sikt, men fra et samfunnsperspektiv er det ikke bra. Vi liker å jobbe i et marked i balanse, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.