Saken oppdateres.

Etter fem måneder med fall steg boligprisene i Oslo 0,7 prosent i august, viser boligprisstatistikken lagt frem av Eiendom Norge fredag.

Justert for sesongvariasjoner steg boligprisene i hovedstaden med 0,3 prosent. Boligprisene justeres for sesongeffekter for å kunne skille mellom sesongfaktorer og faktiske trender.

Boligprisene i Oslo er nå 8,4 prosent høyere enn for 12 måneder siden, viser statistikken.

Tror pandemien kan endre etterspørselen

Boligprisene i hovedstaden steg mindre enn i de omkringliggende byene, påpeker administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

– Hvis arbeidslivet nå blir varig endret med mer fleksibelt arbeidssted for mange, så vil det trolig få betydning for boligetterspørselen på lengre sikt, sier han.

Boligprisveksten var sterkest i Drammen med omegn, Hamar med Stange og Tønsberg med Færder i august, der boligprisene steg 1,5 prosent korrigert for sesongvariasjoner.

Venter fall gjennom høsten

I august hadde Bodø med Fauske den sterkeste 12-månedersveksten, med en oppgang i boligprisene på 15,9 prosent. Ålesund med omegn hadde den svakeste 12-månedersveksten, der prisene har økt seks prosent.

– 12 måneders veksten steg nasjonalt og i områdene med sterk utvikling i august. Vi venter boligprisene vil falle som normalt gjennom høsten, sier Lauridsen.

Bodø med Fauske hadde også den korteste salgstiden i august, der det i gjennomsnitt tok 16 dager å selge en bolig. Den lengste salgstiden hadde Stavanger med omegn, der det i gjennomsnitt tok 47 dager å selge en bolig. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.