Boligprisene i Oslo falt nominelt med 1,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det viser boligprisstatistikken utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Etter en sterk prisoppgang i våres, har boligprisene spesielt i hovedstaden steget mer enn de fleste økonomer har ventet. Siden nyttår til mai har de nominelle boligprisene i Oslo steget med 9,3 prosent.

I juni har imidlertid boligprisene beveget seg svakere enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene.

Prisnedgang i byene

– Etter en sterk oppgang i boligprisene så langt i år var utviklingen i juni moderat med en nedgang i de nominelle prisene og en flat utvikling i de sesongkorrigerte prisene. Dette er en normal utvikling for måneden å være, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Alle de største norske byene opplevde en prisnedgang i juni. Av byene endte Bergen opp med den svakeste nedgangen i prisene på 0,2 prosent.

–Av byene er det Bergen som har den sterkeste trenden i prisutviklingen, mens prisene i Oslo etter mange sterke måneder nå har moderert seg vesentlig. Avviket mellom prisantydning og salgspris er ved utgangen av måneden på det laveste for juni å være på mange år, og det tyder på at markedet er i god balanse, sier Dreyer.

Raskest salgstid

Oslo hadde i juni landets raskeste salgstid. I hovedstaden tok det i gjennomsnitt 21 dager å selge en bolig. Den gjennomsnittlige salgstiden var på landsbasis 38 dager i juni.

Den tregeste salgstiden hadde Kristiansand med 69 dager.

– Omsetningstiden har som normalt for sesongen sunket nasjonalt, men det er som vi har sett de senere årene store regionale forskjeller i salgstiden. I Oslo, Bergen og Trondheim har salgstiden gått betydelig ned siden nyttår, sier Dreyer.

På landsbasis ble det i juni lagt ut 11.119 boliger til salgs i Norge i juni, som er 2,1 prosent flere enn i samme måned i fjor.

– Det er blitt lagt ut mange boliger for salg i løpet av måneden, men til tross for et stort utbud blir mye av det som kommer på markedet solgt, sier Dreyer.(Vilkår)