Boligprisene i Oslo steg nominelt med 1,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det viser boligprisstatistikken utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge som ble publisert fredag formiddag.

I juli var det en nedgang i boligprisene i alle byene med unntak av i Oslo-regionen og Bergen.

Oslo hadde sterkest utvikling i prisene i juli måned med en oppgang på 1,9 prosent. Størst nedgang hadde Trondheim med et prisfall på 1,7 prosent.

– Som tidligere år er det i juli sterkere prisutvikling i Oslo og Bergen enn i landet for øvrig. Bakgrunnen er at det i disse to byene er stor salgsaktivitet på de mindre leilighetene i forbindelse med studiestart i august, noe som trekker prisene opp. Normalt blir disse forskjellene korrigert inn sammenlignet med resten av landet i august, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Venter raskere salgstid de neste månedene

Av byene var det Oslo som hadde raskest salgstid med 36 dager og Stavanger og omegn som hadde tregest salgstid med 102 dager.

– Det er vesentlig tregere salgstid i juli sammenlignet med resten av året, men det er fremdeles store regionale forskjeller i salgstiden. Vi venter raskere salgstid i månedene som kommer, sier Dreyer.

Etter en sterk prisoppgang i våres, har boligprisene spesielt i hovedstaden steget mer enn de fleste økonomer har ventet. Siden nyttår til mai steg de nominelle boligprisene i Oslo med 9,3 prosent.

I juni beveget imidlertid boligprisene seg svakere enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene. Forrige gang viste nemlig tallene fra Eiendom Norge at bruktboligprisene i Oslo falt 1,3 prosent i juni, sammenlignet med samme måned i fjor.

Overraskende høyt volum

Onsdag presenterte Obos sine Oslo-tall for juli. De viste at prisene på Obos-boliger steg med 1,1 prosent i Oslo i juli.

– De nye tallene bekrefter våre antagelser om at Oslo-markedet er i ferd med å stabilisere seg, vi er inne i et mer normalisert bruktboligmarked, sa konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en kommentar.

Hittil i år har prisene for brukte Obos-boliger i Oslo-området steget med 10,1 prosent.

Torsdag meldte flere eiendomsmeglerkjeder om overraskende høyt volum i juli:

– Vi har aldri hatt så høyt volum noensinne i en julimåned, sa administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier.

– Vi har en «all-time high» på omsetninger, og det ser vi på totalmarkedet også. Jeg kan ikke se at det har vært omsatt så mange boliger i juli noensinne, sa Terje Burås, leder i DNB Eiendom.(Vilkår)

Sykler du som Marit Sveen, blir stien som en motorvei
Se sykkeltalentets beste tips.
02:51
Publisert: