Etter en kortvarig opptur fortsatte nyboligsalget å falle i august. Sammenlignet med samme måned i fjor falt niboligsalget med ni prosent, viser tall fra Boligprodusentenes Forenig.

- Hittil i år ligger salget åtte prosent under fjoråret. Ser vi på de ulike boligtypene, viser våre tall at salget av småhus hittil i år ligger 16 prosent under, leiligheter fire prosent under og salget av eneboliger ligger ni prosent under fjoråret, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes forening i en pressemelding.

Igangsettingen av nye boliger falt med 14 prosent, og hittil i år ligger igangsettingen 30 prosent under fjoråret.

– De siste 12 månedene er det solgt 26 320 boliger. Dette er 20 prosent under nivået for et år siden. De siste 12 månedene er det igangsatt 28 496 boliger. Dette er 15 % under nivået for et år siden, sier Jæger, og fortsetter:

– I dag opplever vi at Oslo er i relativ balanse, men basert på dagens igangsetting, forventer vi et boligunderskudd i Oslo om et par år, avslutter Jæger(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Omtrent en million mennesker har evakuert
Innbyggere i Nord Carolina evakuerer før orkanen Florence treffer staten.
00:59
Publisert: