Torsdag denne uken var det klart for sesongavslutning og feiring av sykkeltalentet Sven Erik Bystrøm i Team ØsterHus- Ridley som eies av blant andre Njål Østershus.  Det ble servert spanske viner og tapas, og stemningen var god, ikke minst takket være Bystrøms bravader i Spania tidligere i høst da han ble verdensmester i sin klasse.

-Det var en usedvanlig hyggelig middag med en usedvanlig hyggelig handel på stedet, sier Kjetil Andersen i eiendomsutviklingsselskapet Base Property som solgte leiligheten til Njål Østerhus under middagen. Base Property, som kontrolleres av Stavangerinvestor Alfred Ydstebø, er blant sponsorene av sykkellaget og deltok på feiringen.

Vil videreselge

Njål Østerhus er selv boligutvikler. Han eier sammen med broren Stavangerregionens største boligbyggerbedrift, Øster Hus Gruppen.

-Jeg har kjøpt leiligheten med den hensikt å selge den videre, sier Østerhus.

Foreløpig har han bare kjøpt taket over syvende etasjen i det eksklusive boligkomplekset som skal bygges i kaikanten i Sandnes. Planen er å bygge en arkitekttegnet penthouseleilighet på rundt 200 kvadratmeter med tre soverom og tre bad, heis rett inn, takterrasse på 140 kvadratmeter og 360 graders utsikt.

Han betaler kun 50.000 kroner nå og resten ved overtagelse. Østerhus regner med det skjer om en tre års tid. Han tror sluttprisen blir rundt 20 millioner kroner, inkludert oppgraderinger, men håper å få solgt den for mer.

-Jeg tror jeg kan gjøre rundt 5 millioner kroner på den, sier Østerhus som satser på ytterligere prisstigning i området til tross for dystre spådommer for oljebransjen.

-Vi opplever markedet som godt. Det vil være et behov for denne type leiligheter.

Vil koste 25 mill

Kjøper må dermed regne med å punge ut rundt 25 millioner kroner for toppleiligheten hvilket gir en kvadratmeterpris rundt 120.000 kroner. Det blir i så tilfelle ny prisrekord i Sandnes.

-Hvem kjøper leilighet til denne prisen i Sandnes?

-Det kan være gründere som har solgt bedrifter, eller andre formuende folk. Det er ikke alle som skal flytte til Stavanger. Det finnes ikke maken til denne leiligheten i Sandnes, sier Østerhus og viser til at det skjer mye i regionen.

-Det kommer til å bli et særdeles attraktivt område, mener Østerhus som foreløpig ikke har sett leiligheter over ti millioner kroner til salgs i dette området.

Med mindre han får lyst på den selv når den er ferdigstilt.

-Jeg bor på motsatt side av fjorden og kan følge med fra stuevinduet mitt når de bygger, så kanskje blir jeg fristet.

Sandnes, nabobyen til Stavanger, er en av landets raskest voksende byer. En gjennomgang Dagens Næringsliv har gjort viser at det i Sandnes arbeides med eiendomsutbygginger kostnadsberegnet til over 16 milliarder kroner over den neste tiårsperioden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.