I september ble en sliten enebolig i Lørenskog lagt ut for salg med en prisantydning på ni millioner kroner.

Slik beskrev megleren boligen fra 1964 i prospektet: «Boligen fremstår med byggeårets standard, og i dag som slitt og med langvarig utsatt vedlikehold. Det er behov for renovering av hele boligen.»

Etter en drøy uke på markedet ble den til slutt solgt for hele 15 millioner kroner.

Nå er klart at fotballspiller Joshua King (27) la inn vinnerbudet. King er Norges klart mest målfarlige spiss på landslaget - faktisk den 18. mestscorende gjennom tidene. Han spiller til daglig i AFC Bournemouth i Premier League i England.

– Bare å ta på seg badetøyet

Før det var kjent hvem som kjøpte boligen omtalte Romerikes Blad den heftige budrunden.

Der forklarte generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen bakgrunnen for bolighandelen:

– Den tidligere eieren av huset testamenterte alt han hadde til oss, sa Ryel til avisen.

Hun var også positivt overrasket over at boligen gikk så mye over takst.

Eiendomsmegler Kjetil Borgersrud i Eie Eiendomsmegling ønsker ikke å kommentere salget utover å bekrefte at den gikk for 15 millioner kroner.

– Men kan du si hvorfor du tror den gikk såpass mye over prisantydning?

– Man kan selvfølgelig bygge en ny enebolig her. I tillegg til det er det større utnyttelsesmuligheter med mulighet for flere boliger på tomten, men eksakt hvor mye man kan bygge er vanskelig å si. Det er også en del begrensninger ettersom den grenser mot friarealer, sier Borgersrud.

Joshua King under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Spania på Ullevaal stadion.
Joshua King under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Spania på Ullevaal stadion. (Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix)

Ifølge prospektet ligger den 109 kvadratmeter store eneboligen på en solrik tomt med utsikt over Langvannet.

«Når været tillater det er det bare å ta på seg badetøyet og ta seg en forfriskende dukkert, enten direkte fra eiendommen eller på badestranden rett ved eiendommen.», skriver megleren i prospektet. Til Romerikes Blad omtalte han tidligere i høst eiendommen som en «veldig unik og spesiell tomt med et enormt potensial».

– Flere har nok vurdert hvordan de kan utvikle tomten, samtidig som er det viktig å påpeke at den har en del begrensninger, sa han til Romerikes Blad, og la til at tomten blant annet grenser til en del byggegrenser og friarealer.

Leilighet i eksklusivt prosjekt

Dagens Næringsliv har ikke full oversikt over Kings eiendomsportefølje, men til norske medier har han oppgitt at han kjøpte et hus i Bournemouth noen måneder etter at han kom til klubben i 2015.

Ifølge eiendomsregisteret kjøpte King i 2016 en leilighet til 12,5 millioner kroner i det eksklusive prosjektet Villa Fredly i Drammensveien i Oslo.

King vokste opp på Romsås i Oslo. Han signerte for Manchester United i 2008, men etablerte seg aldri fast på laget. Etter diverse låneopphold i andre klubber ble han i 2013 solgt til Blackburn Rovers. I 2015 meldte han overgang til AFC Bournemouth, og har siden spilt 144 kamper for laget fra den engelske sørkysten.

DN har ikke lykkes med å få en kommentar fra King.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.