I fjor ga nettverksmillionær Finn Ørjan Sæle og kona Hilde Rismyhr Sæle 86 millioner kroner for investor Arne Fredlys nybygde herskapshus i Haldenveien på Snarøya i Bærum.

Det var blant fjorårets desidert dyreste bolighandler.

Nå selger ekteparet gamleboligen, som ligger et par steinkast lenger nord på den millionærtette halvøya.

Prisantydningen for den 460 kvadratmeter store boligen i Bergheimveien er 34 millioner kroner.

Ekteparet Sæle ga 9,4 millioner kroner for boligen i 2006.

Gamleboligen til ekteparet Sæle har utsikt mot fjorden.
Gamleboligen til ekteparet Sæle har utsikt mot fjorden. (Foto: Zovenfra as)

– Det er en bolig som er ganske romslig og som holder god standard. Huset er opprinnelig fra 1963, men takstmannen bruker 2007 som byggeår fordi huset ble totalrenovert da de kjøpte, sier eiendomsmegler Kim Gjelseth hos Privatmegleren Dyve.

Tomannsboligen har en hoveddel og to utleiedeler.

– Så fleksibiliteten er stor, sier Gjelseth.

Boligen har vidstrakt fjordutsikt, men ikke strandlinje.

Kjøpte med rabatt

Den Monaco-baserte investoren Arne Fredly sto selv for salget av den 1000 kvadratmeter store villaen i Haldenveien i fjor. Taksten var opprinnelig 130 millioner kroner.

– Det er en grei handel for meg og en god handel for kjøper, sa Fredly til DN da salget var i boks.

Finn Ørjan Sæle og kona kjøpte bolig av Arne Fredly (bildet) i fjor. Fredly, som selv sto for salget, fikk 86 millioner kroner for dette huset på Snarøya i Akershus.
Finn Ørjan Sæle og kona kjøpte bolig av Arne Fredly (bildet) i fjor. Fredly, som selv sto for salget, fikk 86 millioner kroner for dette huset på Snarøya i Akershus. (Foto: Nicklas Knudsen)

Tidenes dyreste eiendomshandel på Snarøya står investor Fredrik Halvorsen for. I fjor ga han 158 millioner kroner for den gigantiske strandeiendommen Strømstangveien 1–3. Og Halvorsens byggeplaner tilsier at dette boligprosjektet runder en totalkostnad på 200 millioner kroner.

Tjener penger på helseprodukter og kaffe

Ekteparet Sæle grunnla direktesalgsselskapet Zinzino i 2005, som nå har virksomhet i Europa og Nord-Amerika. Selskapet selger helseprodukter, espressomaskiner, te og kaffe.

Selskapet har hovedsete i Göteborg, og verdsettes nå til drøyt 209 millioner kroner på den svenske minibørsen Nasdaq First North. Ekteparet Sæles aksjer har dermed en verdi på over 60 millioner kroner.

Ifølge selskapets hjemmeside rundet Zinzino 100.000 aktive brukere i 2018.

Første januar til september i fjor hadde Zinzino inntekter på 421,7 millioner svenske kroner, en økning på ni prosent sammenlignet med samme periode året før.

Zinzino distribuerer sine produkter gjennom såkalt multi-level marketing – eller nettverksmarkedsføring – og har et incentivprogram der samarbeidspartnere kan belønnes med blant annet pengebonus, reiser og biler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Denne banker livskiten ut av andre firedørsbiler
Den nye versjonen av Mercedes-AMG GT er den raskeste modellen fra merket. Likevel kan du ta med fire passasjerer og trekke tilhenger.
03:36
Publisert: