Boligprisene i Oslo steg nominelt med 1,4 prosent i mars sammenlignet med måneden før.

Det viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Korrigert for sesongsvingninger steg boligprisene i hovedstaden 0,8 prosent sist måned.

Boligprisene i Oslo er nå 4,8 prosent høyere enn for et år siden, men de nominelle prisene ligger fortsatt 3,1 prosent under forrige pristopp fra februar 2017.

Derfor kan boligprisene stige og falle samtidig. Sjeføkonom Nejra Macic forklarer deg tallet som betyr noe
01:45
Publisert:

Sesongkorrigert ligger Oslo-prisene 3,4 prosent under pristoppen fra februar 2017.

Landsgjennomsnittet for norske boligpriser er tilbake på all-time high.

– Boligprisveksten var litt sterkere i Oslo enn for resten av landet. Der var prisoppgangen 0,8 prosent sesongjustert, noe vi var forberedt på etter de sterke Obos-tallene fra tidligere i uken, sier seniorøkonom i Handelsbanken Capital Markets, Marius Gonsholt Hov.

Det tok i gjennomsnitt 52 dager å selge en bolig her til lands i mars 2019, noe som er tre dager mer enn i mars 2018. Raskest salgstid hadde Oslo med 24 dager.

Boliger i hovedstaden gikk i snitt 2,5 prosent over prisantydning sist måned. På landsplan gikk boligene 0,6 prosent over prisantydning.

– Som vanlig er de regionale forskjellene relativt store. Prisdriverne er noe sterkere i Oslo som ofte preges av større volatilitet i markedet, og tross lavere innvandring er under et stabilt høyt befolkningspress. Omsetningstakten er nå raskere i Oslo en på lang tid, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Saken oppdateres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.