Akkurat nå ligger en leilighet på 119 kvadratmeter og en prisantydning på 25 millioner kroner ute for salg på Sørenga i Oslo – området som seiler opp som hovedstadens nye eksklusive bydel. Dette gir en kvadratmeterpris på svimlende 210.000 kroner, og det gjør leiligheten til den som prises høyest per kvadratmeter i Norge akkurat nå, ifølge E24.

Selgeren av luksusleiligheten er eiendomsinvestoren Erik Christoffersen fra Drammen.

– Får jeg ikke solgt til den prisen, så beholder jeg leiligheten inntil videre. Jeg er ikke i tvil om at den er verdt prisen, det er bare et tidsspørsmål før noen kjøper den. Men i den prisklassen må man regne med at det tar litt tid, sier han til Dagens Næringsliv.

Kan tjene nesten åtte millioner

Han bekrefter overfor DN at han fikk overdratt leiligheten 8. mars i år for 15,2 millioner kroner, men Christoffersen understreker at han kjøpte den på prosjektstadiet for et og et halvt år siden og har brukt ytterligere et par millioner kroner på å oppgradere boligen til svært høy standard.

Hvis leiligheten går for 25 millioner kroner, betyr det med andre ord at investoren vil ha tjent nærmere åtte millioner kroner på leiligheten, på svært kort tid.

Den eksklusive toppleiligheten over to plan ligger helt ytterst på Sørenga og har en stor privat takterrasse på 85 kvadratmeter, mektig utsikt og egen «takstue». To garasjeplasser hører også med.

Leiligheten ble ferdigstilt i 2017, og har aldri vært bebodd.

Norges dyreste leilighet. 119 kvadatmeter på Sørenga i Oslo har prisantydning på 25 millioner kroner. Foto: Nordvik & Partners / Finn.no
Norges dyreste leilighet. 119 kvadatmeter på Sørenga i Oslo har prisantydning på 25 millioner kroner. Foto: Nordvik & Partners / Finn.no (Foto: Studio Oslo / Nordvik & Partners / Finn.no)

Tilfeldig kjøp

Erik Christoffersen forteller at han kom over leiligheten ved en tilfeldighet, og kjøpte i utgangspunktet for å bo der selv.

– Jeg var på Sørenga en søndag ettermiddag for et og et halvt år siden og kom over denne muligheten da. Noen hadde skrevet seg på og gått fra handelen. Siden leiligheten lå helt perfekt til, ytterst på Sørenga, slo jeg til. Det var egentlig helt tilfeldig, sier han.

Nå har han imidlertid kjøpt seg en annen leilighet på Snarøya som han skal flytte til, og har slått fra seg tanken om å bo på Sørenga. Det betyr at han kan gjøre en formidabel eiendomsgevinst på toppleiligheten.

Norges dyreste leilighet. 119 kvadatmeter på Sørenga i Oslo har prisantydning på 25 millioner kroner. Foto: Nordvik & Partners / Finn.no
Norges dyreste leilighet. 119 kvadatmeter på Sørenga i Oslo har prisantydning på 25 millioner kroner. Foto: Nordvik & Partners / Finn.no (Foto: Studio Oslo / Nordvik & Partners / Finn.no)

Prisene fortsetter oppover i Oslo

– Jeg har drevet med eiendom i 23 år og kjenner bransjen godt. Selv om det ikke er kommet noe bud ennå, har flere interessenter tatt kontakt fordi de er nysgjerrige. Den blir solgt, er Christoffersen sikker på – og han medgir gjerne at det er «helt ålreit» å være boligspekulant om dagen.

– Jeg kjøper masse boliger i Oslo, blant annet på Ullern og Bestum, og prisstigningen er omtrent den samme der. Prisene er høye – og du kan jo lure på hvor det skal ende, sier Erik Christoffersen.

Kvadratmeterpriser rundt 150.000 kroner vil snart være like vanlig i Oslo som i Stockholm tror DNB Eiendom. Foreløpig er det kun de minste ettromsleilighetene og noen helt spesielle objekter på vestkanten som kan skilte med den type priser.

– At vi om to-tre år kan se priser opp imot 150.000 kroner per kvadratmeter på de gode objektene innenfor Ring 1 er mer sannsynlig enn ikke sannsynlig, sa administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom til DN i fjor høst.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Concierge på Aker Brygge: - Jeg liker at folk er fornøyd
Hvis folk ikke er fornøyde så blir jeg litt skuffet, forteller Arnfinn Fagermo. Han hjelper til med «alt» på Aker Brygge.
02:15
Publisert: