I januar ble den 380 kvadratmeter store penthouseleiligheten i Obos' prestisjeprosjekt Middelthunet på Majorstuen Oslo lagt ut for salg med en prislapp på 95 millioner kroner.

I mai ble den trukket fra det åpne markedet, men nå legges den ut for salg på nytt.

– Vi har økt kvaliteten på leiligheten, så derfor øker vi prisen til 97 millioner kroner, sier konserndirektør for boligutvikling Arne Baumann i Obos.

Takterrassen får utsikt mot blant annet byen, Frognerparken og fjorden.
Takterrassen får utsikt mot blant annet byen, Frognerparken og fjorden. (Foto: Illustrasjon: Oxivisuals.)

Dermed blir tidenes dyreste Obos-bolig to millioner kroner dyrere. Det gir en kvadratmeter pris på saftige 254.000 kroner. Med på kjøpet følger terrasse og en stor privat takterrasse.

Eventuelle garasjeplasser kommer i tillegg, og de koster 975.000 kroner stykket.

Om noen kjøper leiligheten til denne prisen blir det, etter det DN kjenner til, den nest dyreste leiligheten som er omsatt i Norge. På en soleklar pristopp ligger fortsatt den 1100 kvadratmeter store leiligheten på Tjuvholmen i Oslo, som Color Line-eier Olav Nils Sunde ga 236,5 millioner kroner for i 2013.

Dyrest. Olav Nils Sundes toppleilighet på Tjuvholmen i Oslo.
Dyrest. Olav Nils Sundes toppleilighet på Tjuvholmen i Oslo. (Foto: Mikaela Berg)

– Får mer glede av utsikten

Ifølge Baumann er toppleiligheten som skal ligge i 12. etasje nå tegnet om etter tilbakemeldinger fra interessenter.

– De ønsket mer åpne romløsninger, slik at man får mer glede av utsikten. Så nå blir det bedre utsikt mot sjøen og parken fra kjøkkenet og stuen. Inngangspartiet blir også mer åpent med overlys gjennom taket, sier Baumann.

Han tror aktuelle kjøpere kan være noen som ønsker å kunne bruke boligen til både store familiemiddager og representasjon hvor man kan benytte både hall, stue og terrasser.

– Den som kjøper denne leiligheten vil nok gjøre ytterligere endringer, og det er vi forberedt på, sier Baumann.

Leiligheten ligger på toppen av terrassetrekken til venstre i illustrasjonen.
Leiligheten ligger på toppen av terrassetrekken til venstre i illustrasjonen. (Foto: Illustrasjon: Oxivisuals.)

Om kjøperen både ønsker garasjeplasser og gjør personlige tilpasninger, kan prisen runde 100 millioner kroner.

Obos har ikke rukket å lage ferdig illustrasjoner som viser hvordan leiligheten blir sett fra innsiden. Toppleiligheten skal være ferdigstilt i løpet av første halvår 2022.

Prosjektet Middelthunet, som er utviklet av Veidekke Eiendom og Obos, består av til sammen 329 leiligheter fordelt på tre bygg. Prisene spenner fra seks millioner til 97 millioner kroner.

Rundt 190 av de 235 leilighetene som er lagt ut på markedet så langt er solgt, og resten av leilighetene legges ut for salg på nyåret, ifølge prosjektselger Camilla Melsgard.

Mange salg over 60 mill. i år

Til sammenligning er 97 millioner kroner nær samme pris som milliardærarving Louise Mohn ønsket for sin 1000 kvadratmeter store Holmenkollen-villa. Prislappen på den boligen var 100 millioner kroner. Eiendommen er nå trukket fra markedet. Hverken Mohn selv eller eiendomsmegler Tom E. Johnsen i Sem og Johnsen Eiendomsmegling ønsker å kommentere årsaken til dette.

Tidenes tredje dyreste leilighetshandel her til lands fant sted i 2016 da hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen ga 89 millioner kroner for en 400 kvadratmeter stor leilighet på Gimle Terrasse i Oslo.

Fjerdeplassen innehas av eiendomsmilliardær Åge Thoresen, som tidligere i år punget ut 68 millioner kroner for den 386 kvadratmeter store penthouseleiligheten til den fallerte krafttraderen Einar Aas på Tjuvholmen i Oslo.

Penthouseleiligheten på Tjuvholmen i Oslo som Åge Thoresen kjøpte av Einar Aas for 68 millioner kroner.
Penthouseleiligheten på Tjuvholmen i Oslo som Åge Thoresen kjøpte av Einar Aas for 68 millioner kroner. (Foto: Linda Næsfeldt)

I tillegg til disse er det solgt en flere andre leiligheter som har gått for over 60 millioner kroner i år. Et par eksempler: I vår ble det kjent at eiendomsmilliardær Trygve Bjerke ønsker 175 millioner kroner for sin gigantiske Holmenkollen-eiendom. I høst ga han 62 millioner kroner for en 256 kvadratmeter i Grimelundsveien på Slemdal i Oslo.

Leiligheten på Slemdal som kostet Trygve Bjerke 62 millioner kroner.
Leiligheten på Slemdal som kostet Trygve Bjerke 62 millioner kroner. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

I sommer kjøpte investor og oljegründer Brian Ole Jepsen en nær 500 kvadratmeter stor leilighet på Skarpsno i Oslo av matvarearving Lars Staff. Prisen var 61 millioner kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.