Etter en rolig høst i boligmarkedet med prisnedgang i desember, viser nye Obos-tall for januar et prishopp på 3,3 prosent i Oslo-området.

– Året åpner overraskende sterkt, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en pressemelding.

Prisøkningen betyr at kvadratmeterprisen for en brukt Obos-bolig i Oslo-området nå er 61. 615 kroner i gjennomsnitt.

Obos-prisene for Oslo er nå 8 prosent høyere enn for et år siden.

Januar er normalt måneden med sterkest prisutvikling i boligmarkedet.

Siden 2010 har januarprisene på landsplan vist en nominell oppgang på mellom 2,6 og 3,6 prosent, ifølge Eiendom Norges landsomfattende bruktboligstatistikk.

I samme periode har de nominelle prisene i Oslo steget mellom 1,4 og 3,9 prosent i januar, ifølge Eiendom Norge.

- Uttrykk for høy aktivitet

For landet sett under ett var kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i gjennomsnitt 53.994 kroner i januar. Dette er 2,2 prosent høyere enn i desember, og 7,9 prosent høyere enn i januar 2018.

I januar ble det foretatt 668 eierskifter i Obos-tilknyttede boliger mot 373 i desember i fjor.

− Prisveksten for brukte boliger er overraskende sterk. Dette er et uttrykk for høy aktivitet og stabil etterspørsel, men kan også være en korreksjon etter en litt svakere utvikling i desember, sier Siraj.

Også tall for nyboligsalget forteller om stor aktivitet i markedet, ifølge Siraj.

Obos solgte i januar i år 165 nye boliger mot 47 nye boliger samme måned i 2018, men i årets første måned i fjor la ikke Obos ut nye boliger for salg.

Venter prisvekst i 2019

Obos-sjefen tror bruktboligprisene i 2019 vil fortsette å stige tross varslede renteøkninger:

– Vi tror prisene vil stige rundt fire prosent på landsbasis, og kanskje enda litt mer i Oslo-området. Det er fortsatt positiv befolkningsutvikling, relativt lav arbeidsledighet og utsikter til god lønnsvekst. Dette tilsier både økt kjøpekraft og etterspørsel, sier Siraj i pressemeldingen.

Eiendom Norges landsomfattende bruktboligstatistikk legges frem tirsdag 5. februar.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.