Boligprisene her til lands steg nominelt med 0,7 prosent i mars sammenlignet med måneden før.

Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene 0,3 prosent.

Det viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Ved utgangen av mars var 12 måneders veksten positiv i alle deler av Norge. Sterkest 12 måneders vekst hadde Asker/Bærum med 6,1 prosent, mens Trondheim hadde den svakeste 12 måneders veksten med en oppgang på 0,7 prosent.

Sterkest sesongkorrigert utvikling i mars hadde Bergen på 1,5 prosent. Svakest sesongkorrigert utvikling hadde Hamar m/Stange med en nedgang på 1,3 prosent.

– Forskjellene i boligprisutviklingen som vi har sett siden 2015 er blitt betydelig redusert det siste året, og ved utgangen av første kvartal 2019 er også boligprisutviklingen i Norge på linje med prognosen Eiendom Norge satte ved inngangen av året med en oppgang nasjonalt på 3 prosent samlet for året, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

Her er den nominelle boligprisutviklingen for alle regioner i Eiendom Norges mars-statistikk:

Nominelle priser.

Kilde: Eiendom Norge, Eiendomsverdi, Finn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.