Eiendom Norge har gått gjennom salget av bruktboliger i Oslo i november og sammenlignet det med prisantydning på disse boligene.

- Snittavvik i Oslo er ned til 8,5 prosent, en nedgang på 16,7 prosent fra oktober. Snittavviket i Oslo er ned 44,4 prosent siden toppnivået i juli måned, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge. 

   I juli var avviket på 15,30 prosent, ifølge Eiendom Norge.

- Virkningsfulle grep

Det skjer som følge av bransjens eget internoppgjør med praksisen. I september var rundt 130 ledere for eiendomsmeglerforetakene i Oslo samlet til oppvaskmøte om lokkeprising på initiativ fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendom Norge. 

Fra september til oktober falt avvikene i Oslo fra 13,4 prosent til 10,2 prosent.

- Ferske tall fra flere bydeler i Oslo viser det er gjort virkningsfulle grep i eiendomsmeglingsbransjen, og jeg må gi stor honnør til både meglere og foretaksledere for så raskt har klart å bedre presisjonen i prisingen, sier Dreyer.

- Betyr ikke at vi er i mål

 De gode resultatene kommer som konsekvens av at man i bransjen har hatt en erkjennelse av behov for endringer, samt vilje til omstilling. Det å presentere klar bedring i oktober betyr ikke at vi er i mål. Meglerbransjen jobber målrettet med langsiktige strukturelle tiltak som vi tror vil forhindre at slike avvik oppstår igjen, sier Dreyer.

Eiendom Norge legger frem den landsomfattende bruktboligstatistikken mandag. Mye tyder på at prisene fikk et solid løft i Oslo også denne måneden.

Prisene på brukte Obos-boliger steg med 1,8 prosent fra oktober til november i 2016. og har dermed steget 26,6 prosent hittil i år.

Og eiendomsmeglertopper Dagens Næringsliv snakket med tidligere denne uken venter at fasiten vil vise en prisvekst på 1-2 prosent i Oslo i november.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.