– Boligprisene falt kraftig i september, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Bruktboligprisene her til lands falt 2,2 prosent nominelt i september 2022. Korrigert for sesongvariasjoner falt prisene 0,6 prosent sist måned.

Det viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken for september, som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Sesongkorrigerte priser viser om utviklingen er sterkere eller svakere enn normalt for måneden.

Dette er det største boligprisfallet i en enkeltmåned siden finanskrisen, og den verste septembermåneden noensinne målt.

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i september hadde Ålesund m/omegn hvor prisene var uendret.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Hamar m/Stange med en sesongkorrigert nedgang på 1,3 prosent.

Den sterkeste utviklingen hittil i år har Kristiansand med en oppgang på 10,9 prosent etterfulgt av Drammen m/omegn på 9,9 prosent og Tønsberg m/Færder med 9,7 prosent.

Svakest utvikling så langt i 2022 har Asker/Bærum og Follo med en oppgang på 4,1 prosent.

– Det var en svak utvikling i alle områder i Norge i september med unntak av Ålesund m/omegn. Dette tyder på at renteøkningene begynner å virke og vi venter at økte renter vil prege utviklingen i boligprisene de kommende månedene, sier Lauridsen.

Sjekk din region her:

Kilde: Eiendom Norge, Eiendomdverdi, Finn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.