Onsdag la Eiendom Norge frem boligprisstatistikken for juni 2019.

Den viser at boligprisene har sunket nominelt med 0,2 prosent i mai sammenlignet med måneden før.

Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene 0,6 prosent

– Den moderate prisutviklingen i det norske boligmarkedet fortsetter i juni måned. Trenden med moderat prisvekst har vart sammenhengende i over et år, og det er grunn til å tro at denne utviklingen vil fortsette utover i året, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for et år siden.

Historisk høy aktivitet

9903 boliger ble solgt i Norge i juni. Det er 6 prosent færre enn i samme måned i 2018.

Så langt er i 2019 er det solgt 3,8 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

– Det er noe lavere aktivitet i juni i år sammenlignet med juni fjor. Samtidig har det vært mange måneder med meget stor aktivitet, noe som i sum har gitt et rekordhøyt antall salg i første halvår 2019, sier Dreyer.

Det ble lagt ut 10,1 prosent færre boliger for salg i juni i år, sammenlignet med juni 2018. Men så langt i 2019 er det likevel lagt ut 4,8 prosent flere boliger for salg enn samme periode 2018.

I gjennomsnitt tok det 42 dager å selge bolig i juni i år.

- Det er lagt ut færre boliger for salg i juni år sammenlignet med juni de to foregående årene. Likevel er antall boliger lagt ut for salg med god margin historisk det høyeste vi har registrert i første halvår, boligkjøperne har fremdeles mange boliger å velge blant når de er på boligjakt, fortsetter Dreyer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.