I midten av oktober ble det kjent at eneeier i det frittstående megler- og finanshuset Pareto, Svein Støle (55), har meldt flytting til Sveits med kona Tonje Flørnes Støle (51). Derfra skal han lede en viktig del av Paretos utenlandssatsing.

Ja, vi planlegger å flytte til Sveits. Pareto går bra for tiden og vi prøver å vokse videre internasjonalt. Vi har åpnet kontor i Sveits og Tyskland den siste tiden, og jeg har lyst til å jobbe og bo internasjonalt igjen, bekreftet Støle i en sms til DN.

7,2 milliarder i formue

Støle er én av de mektigste aktørene – og desidert best betalt – i det norske meglermiljøet. Formuen hans var i 2017-ligningen på over 7,2 milliarder kroner.

I september solgte Støle familieboligen i Holmenkollen i Oslo for 57 millioner kroner, og nå viser nye opplysninger fra Ambita at kjøperen er konsernsjef Thomas Wilhelmsen i rederikonsernet Wilhelmsen.

Konsernsjef i Wilh. Wilhelmsen, Thomas Wilhelmsen, har kjøpt Støle-familiens villa i Holmenkollen.
Konsernsjef i Wilh. Wilhelmsen, Thomas Wilhelmsen, har kjøpt Støle-familiens villa i Holmenkollen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

DN har forsøkt å få en kommentar fra Wilhelmsen til boligkjøpet, foreløpig uten hell.

Boligkule

Familien Støle kunne innkassere en kjempegevinst på nærmere 50 millioner kroner da han og kona solgte sin 650 kvadratmeter store boligeiendom i Krags Terrasse i Holmenkollen. Støle kjøpte huset i 1995 for 6,5 millioner kroner og har senere foretatt betydelige oppgraderinger og påbygninger.

Finansavisen omtalte hussalget i september og skrev da at villaen, som ble lagt ut med en prisantydning på 60 millioner kroner, var solgt for 57 millioner kroner.

Eiendommen med vidt utsyn over Oslofjorden har egen portnerbolig. Selve hovedhuset er på litt over 500 kvadratmeter og inneholder blant annet seks soverom, eget trimrom, hobbyrom, vinrom og badstue. Den separate portnerboligen er på 58 kvadratmeter og har to soverom i tillegg til stue, kjøkken og bad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det har kostet ti år av livet mitt. Ti år som jeg aldri får tilbake igjen. Her er Linda Johansens gründerråd.
02:54
Publisert: