De regionale tallene viser en oppgang i Oslo og Stavanger, og nedgang i Trondheim og Tromsø – og ellers om lag uendrede priser.

Boligprisene er preget av sesongmønster og fjerde kvartal er ifølge Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) historisk et svakt kvartal.

– En nedgang på 0,3 prosent er overraskende sterkt sett i lys av høy boligbygging, renteoppgang og økt usikkerhet i internasjonal økonomi. I det store bildet kan vi konkludere med at boligprisene har stabilisert seg og flatet ut i løpet av 2018, sier administrerende direktør Thor Eek i NBBL.

For 2019 er NBBLs hovedscenario en prisstigning på 4 prosent.

– Vi holder enn så lenge en knapp på fortsatt god utvikling i norsk økonomi og tror på fortsatt boligprisvekst i 2019. Men sjansen for at vi tar feil er større enn vanlig, sier Eek.

NBBL er interesseorganisasjonen for boligbyggelag, og 41 boligbyggelag er tilsluttet organisasjonen. Boligbyggelagene forvalter om lag 510.000 boliger i over 12.700 boligselskap over hele landet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor kan boligprisene stige og falle samtidig. Sjeføkonom Nejra Macic forklarer deg tallet som betyr noe
01:45
Publisert: