Etter en rolig høst i boligmarkedet i fjor med noe prisnedgang, har prisene på Obos-boliger fortsatt oppover i 2019. Tallene for juli viser en prisøkning på 0,3 prosent fra forrige måned i hovedstadsområdet. På landsbasis har prisene gått opp med 1,0 prosent. Det viser en pressemelding fra boliggiganten.

Så langt i år i har prisene på Obos-boliger steget med 6,6 prosent Oslo-området. For landet sett under et er økningen 5,1 prosent.

Det er uvanlig at boligprisene går opp i de vanligvis så stille sommermånedene. I snitt har prisene i Oslo falt med 0,1 prosent i juli i perioden 2004-2018, ifølge Obos.

– Sterkere enn vanlig

− Prisutviklingen i juni og juli har vært sterkere enn vanlig i Oslo. Samtidig vet vi at prisene svinger mer på sommeren fordi det vanligvis blir lagt ut forholdsvis få leiligheter for salg sammenlignet med andre måneder, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i en pressemelding.

Det er omsatt 18 prosent flere boliger i juli sammenlignet med juli i fjor.

– Det viser at det er stor etterspørsel og høy aktivitet i boligmarkedet. Vi tror dette er noe som vil fortsette utover året, sier Monsvold.

Mener to faktorer trumfer renten

– Lønnsvekst og høy sysselsetting vil bety mer for boligprisene enn eventuelle nye renteøkninger, sier Monsvold.

I juli var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 63.605 kroner i Oslo-området og 55.508 kroner i hele landet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.