Administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie.
Administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie.
– Jeg ser en liten tendens til at budrundene har dabbet litt siden februar, men det er fortsatt veldig hett, sier Espen Flaa Nilsen (26).

Administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom.
Administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom.
I februar solgte han en treroms leilighet på Fagerborg i Oslo for nøyaktig én million kroner mer enn han selv betalte ett år tidligere. Ettersom han bodde der selv mens leiligheten ble oppgradert for rundt 100.000 kroner, kunne han innkassere en skattefri gevinst på oppunder 900.000 kroner.

Eksklusivt preg

Nå har han nettopp tatt gevinst på salget av årets andre oppgraderingsprosjekt. I desember ifjor ga han 3,1 millioner kroner for en 59 kvadratmeter stor leilighet på St. Hanshaugen i Oslo. Etter å ha brukt rundt 200.000 kroner på å klargjøre leiligheten for videresalg, endte prisen på 3,95 millioner kroner.

– Jeg er ganske fornøyd med en gevinst på 600.000 kroner etter fire måneder, sier Nilsen, som jobber som salgsdirektør innen mobildialog.

Leilighetsinvesteringene er kun en innbringende hobby. Byggkyndige bekjente og gode kontakter med tilsvarende gode rabatter i byggevarebransjen bidrar til å holde hobbyinvestorens kostnader i sjakk.

– I forrige leilighet ble kjøkkenet flyttet, så den et fikk ekstra soverom. Jeg gjorde noe tilsvarende her, så den fikk åpen stue/kjøkken-løsning og to store soverom, sier Nilsen.

Laminatgulvet ble byttet ut med eikeparkett, alle flater sparklet ned og malt, og badet fikk nye fliser og ny innredning for å gi et eksklusivt preg.

– Når man skal gjøre om en leilighet på noen og femti kvadrat i firemillionersklassen er det viktig at det fremstår med god kvalitet, ellers risikerer vi at interessenter trekker seg, sier Nilsen.

Ser etter ny leilighet

Nå ser han etter en ny leilighet som han skal bo i selv i et drøyt år – samt enda et nytt oppussingsprosjekt.

– Jeg har tro på god prisvekst på Løren, og vurderer å flytte dit. Når jeg ser etter prosjekter jeg kan få gevinst på, ser jeg etter treromsleiligheter sentralt i Oslo, som fortsatt er et veldig presset segment, sier Nilsen.

Også populært på DN.no i dag:

Hvor mye gir man poden til konfirmasjonen?

Hvorfor noen høytlønnede menn later som de jobber 80 timer i uken

Slik smugler svindlere luksusbiler ut av Norge  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.