Boligprisene fortsatte å falle i september, ifølge den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som Eiendom Norge la frem onsdag. På landsbasis falt de nominelle prisene 1,6 prosent. Samtidig fortsetter antall usolgte boliger i markedet å øke.

Norges største entreprenørselskap, Veidekke, merker også at boligmarkedet har roet seg litt ned siden i fjor.

– Det er fremdeles stor interesse for prosjektene våre, men vi opplever at kundene bruker noe lengre tid på kjøpsprosessen. Dette er spesielt merkbart i Oslo, sier konsernsjef Arne Giske, som legger til at det markedssituasjonen er mer normal i Stockholm og de andre byene i Norge.

I tredje kvartal solgte Veidekke, som opererer i både Norge og Sverige, 187 boliger totalt. I Norge ble det solgt 72 boliger. Til sammenligning solgte selskapet 165 boliger i Norge i tredje kvartal i fjor. Det er en nedgang på 56 prosent på et år.

Solgte for 900 mill.

– Det lave boligsalget i kvartalet er et resultat av få boliger til salgs. De store salgsvolumene i foregående kvartal sikrer en fortsatt høy produksjon, sier Giske.

Veidekke solgte boliger for for 900 millioner kroner i tredje kvartal, hvorav selskapets andel var 660 millioner kroner. Ved kvartalsslutt hadde Veidekke 3251 boliger i produksjon, der selskapets andel var 2505.

Tilsvarende tall i andre kvartal 2017 var 3564, der Veidekke hadde en andel på 2890 boliger. (Vilkår)

Se trailer: Hva vil folk si
02:00
Publisert: