For ett år siden ble det kjent at Lars Løseth (69) bryter med Olav Thons Amfi-kjede og i stedet bygger en egen kjøpesenterkjede.

Sønnen Lars Ove Løseth (27) leder nå en ny kjøpesenterkjede som får navnet Alti.

– Vi samler oss under et felles merkenavn for å stå sterkere og ha en tydelig profil i markedet», sier Lars Ove Løseth i en pressemelding.

Alti Forvaltning, med hovedkontor i Surnadal, eier og forvalter til sammen 15 sentre med en forventet omsetning på 8,8 milliarder kroner i år. Sentrene er spredt fra Svolvær til Mandal.

Løseth-familien har 80 prosent av aksjene i Alti Forvaltning as, mens Sørbøe-familien eier 20 prosent.

Mangeårige partnere

Løseth-familien har i en årrekke vært partnere med Olav Thon som er landets største eier av kjøpesentre. Sammen bygge de opp Amfi som har mellomstore sentre plassert rundt om i Norge.

Den nye kjøpesenterkjeden til Løseth-familien får navnet Alti. Lars Ove Løseth leder den nye kjeden.
Den nye kjøpesenterkjeden til Løseth-familien får navnet Alti. Lars Ove Løseth leder den nye kjeden. (Foto: Alti)

Flere Amfi-sentere blir denne uken gjenåpnet som Alti-senter.

– Målet vårt er å bli en av landets største senteraktører. Hovedsatsingen vår er å forvalte senter på vegne av andre eiere, men det er heller ikke uaktuelt å kjøpe om noe interessant skulle dukke opp, fortalte Løseth til det lokale nettstedet Trollheimsporten.

Til nettstedet fortalte han at etableringen av en egen kjede skjedde tidligere enn planlagt fordi Thon valgte å si opp et markedssamarbeid for noen av sentrene.

– Vi har opplevd noen praktiske utfordringer underveis, sa Løseth til Trollheimsporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.