Grunnleggeren av hotellkjeden Rica, Jan E. Rivelsrud er død. Det melder Budstikka tirsdag morgen. Han døde i slutten av september, og ble 79 år gammel.

Rivelsrud bygget opp hotellkjeden Rica fra 70-tallet. Hotellkjeden ble grunnlagt sammen med svogeren Carl Bernadotte, og Rica er en sammensetning av de to grunnleggernes navn. Rivelsrud var lenge styreleder for hotellkjeden som i 2014 ble kjøpt opp av Scandic Hotels. Hotellsatsningen gjorde Rivelsrud til en Norges rikeste mennesker. Han ville imidlertid ikke røpe hva salgssummen var på, men i ettertid har det kommet frem at summen var på 1,8 milliarder kroner.

– Det er en bevegelse her i forbindelse med at kjeder slår seg sammen. Vi er en typisk familiebedrift, der alle aksjonærene er i familie. Da var det viktig at dette var en enstemmig avgjørelse fra hele familien, og det var det. Nå var tiden rett for oss, sa Rivelsrud til DN etter salget hotellimperiet i 2014.

Familien har i ettertid fortsatt innen eiendom gjennom Rica Eiendom Holding. Porteføljen består blant av 13 hoteller i Nord-Norge som i hovedsak er utleid til Scandic. Blant disse er Scandic Havet i Bodø og Scandic Ishavshotell i Tromsø. I tillegg eier selskapet turistanlegget Nordkapphallen, Nidelven i Trondheim, Holmenkollen Park og Victoria i Oslo samt en kontoreiendom i Asker.

Kong Harald utnevnte i 2006 Rivelsrud til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sitt arbeid med å bygge opp Rica-kjeden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.